Ungur, eroul zilei pentru România în Cupa Davis!

Ultima actualizare:

    Adrian UngurFoto: Mediafax
Adrian UngurFoto: Mediafax

România este ca şi calificată în turul secund al Grupei I a zonei Euro-Africane a Cupei Davis, după două meciuri excepţionale ale băieţilor noştri. Adrian Ungur a fost eroul echipei României, care conduce cu 2-0 după prima zi în faţa Sloveniei.

Adrian Ungur a reuşit o nouă prestaţie de excepţie în Cupa Davis pentru România! Condus cu 2-0 la seturi, jucătorul nostru numărul 1 – e clasat pe locul 193 în lume – a revenit incredibil şi l-a învins pe slovenul Grega Zemlja! Adi, care anul acesta nu câştigase nici un meci oficial, s-a impus cu scorul de 4-6, 4-6, 6-3, 7-6 (3), 6-4, la capătul a trei ore şi 11 minute. „Nu îmi vine să cred, de fapt recunosc că la 0-2 nu mai aveam speranţe, dar Andrei Pavel a reuşit să schimbe totul. Mi-a spus că pot învinge şi, iată, am învins”, a declarat, la finalul partidei, Adrian Ungur.

În primul meci al zilei, Marius Copil a reuşit să-l învingă pe numărul 1 al slovenilor, Blaz Rola, de care a dispus cu 7-5, 6-3, 7-6. La final, a recunoscut că a avut emoţii foarte mari, lucru firesc având în vedere că a jucat în faţa locuitorilor din oraşul său natal, Arad: „Am avut mari emoţii la începutul meciului, de acea poate am intrat puţin mai greu în meci. Apoi, mi-am revenit, şi le mulţumesc pentru asta spectatorilor”, a declarat el la finalul întâlnirii.

Miza acestei întâlniri este una deosebită. Dincolo de faptul că o victorie ne asigură menţinerea în Grupa I a Zonei Euro-Africane şi în 2017, următorul noastru adversar ar fi un nume foarte important în tenisul mondial: Spania. Mai mult decât faptul că este vorba de în întâlnire cu o fostă campioană a acestei competiţii şi că va avea loc în România, meciul cu ibericii va fi foarte important pentru că aceştia vor veni la Bucureşti cu Rafael Nadal în fruntea delegaţiei. Acesta este obligat să joace în această confruntare măcar un meci dacă va dori să participe la Jocurile Olimpice de la Rio, unde spaniolii deja l-au propus ca portdrapel. Meciul cu Spania ar urma să aibă loc în zilele de 15-17 iulie, urmând să fie organizat, cel mai probabil, la Bucureşti, pe Arenele BNR.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net