Un puști de 19 ani a rescris istoria tenisului

Ultima actualizare:

    Juan Manuel CerundoloFOTO: Profimedia
Juan Manuel CerundoloFOTO: Profimedia

O pagină de istorie în tenisul mondial s-a scris duminică seara, atunci când argentinianul Juan Manuel Cerundolo a cucerit titlul de la Cordoba Open.

La doar 19 ani și ocupant al locului 335 ATP, Cerundolo a reușit să triumfe la chiar prima lui participare pe tabloul principal al unei competiţii din circuitul ATP. Venit din calificări, el l-a învins în finală, cu scorul de 6-0, 2-6, 6-2, pe mult mai experimentatul jucător spaniol Albert Ramos-Vinolas, 33 de ani, locul 47 ATP. În drumul lui spre trofeu, sud-americanul i-a eliminat pe favoritul 3, Miomir Kecmanovic și pe favoritul 7, Thiago Monteiro. Până la participarea la Cordoba Open, Cerundolo disputase 14 meciuri în ATP Challenger Tour, cu un bilanţ de şapte victorii şi tot atâtea înfrângeri. Succesul i-a asigurat un salt de peste 150 de locuri în clasamentul ATP, unde ocupă, de ieri, poziţia 181.

Interesant este că acest succes este al doilea obținut de un debutant în circuitul ATP la Cordoba Open. Primul a fost compatriotul său, Juan Ignacio Londero, învingător la ediția inaugurală a turneului, în 2019.

După 1990, doar patru jucători clasaţi mai slab ca Juan Manuel Cerundolo au câştigât un turneu ATP, Lewis Hewitt (1998, Adelaide), când era pe locul 550 mondial, Pablo Andujar (2018, Marrakech), locul 355, Fernando Gonzalez (2000, Orlando), locul 352, şi Tommy Haas (2004, Houston), locul 349.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net