Un oficial acuză: «Rafael Nadal s-a dopat!»

Ultima actualizare:

    Rafael Nadal
Rafael Nadal

Roselyne Bachelot, fost ministru al Sănătăţii şi Sporturilor din Franţa, a anunţat că Rafael Nadal ar fi lipsit şapte luni de pe teren în 2012 - 2013 din cauza unui test antidoping ce a ieşit pozitiv. Tenismenul a respins acuzaţiile.

"Nu sunt dezvăluite controalele pozitive, nici sancţiunile dictate în tenis, dar aflăm în mod ciudat că un jucător sau o jucătoare de tenis are o accidentare care îl ţine luni departe de teren. Se ştie că faimoasa accidentare a lui Nadal, care a stat şapte luni, este cu certitudine din cauza unui control pozitiv. Când vezi un jucător de tenis care se opreşte luni de zile este vorba de un control pozitiv. Nu întotdeauna, dar foarte des", a spus Bachelot, într-o emisiune televizată.

Nadal s-a apărat: "Sunt curat"

"Sunt foarte departe de lucrul ăsta, dopajul. Sunt un tip complet curat. Am muncit atât de mult de-a lungul carierei mele, încât nu am luat nimic interzis ca să mă refac mai repede după o accidnetare. Am auzit de mai multe ori acuzaţii de dopaj la adresa mea şi sunt un pic obosit de acest lucru. Eu nu sunt tentat să fac ceva rău. Cred în sport şi în valorile sportului. Sportul este un exemplu pentru societate, un exemplu pentru copii. Dacă aş face ceva împotriva acestor principii, m-aş minţi pe mine însumi, mi-aş minţi adversarii şi ar fi ceva rău pentru mine. Sunt un jucător corect şi iubesc sportul ca jucător, competitor şi ca pasionat. Când ceva negativ se întâmplă în lumea sportului, sunt trist deoarece sportul este un exemplu. Sunt sută la sută încrezător în echipa mea şi, în acelaşi timp, ştiu tot ce iau", a răspuns Nadal.

Nadal a pus-o la zid pe Şarapova

Maria Şarapova e primul nume mare din tenis ce a recunoscut că s-a dopat. "Este o veste teribilă pentru lumea sportului. Cred că este teribilă deoarece sportul trebuie să fie curat şi să arate curat. Partea bună este că avem un bun program antidoping, iar jucătorii care nu fac ceea ce trebuie ajung la judecată. Este dificil de imaginat că aşa ceva se poate întâmpla, dar oricine poate greşi. Vreau să cred că a fost o greşeală a Mariei, că nu a făcut-o intenţionat, dar e clar că este rezultatul unei neglijenţe. Regulile sunt de aşa natură că acum trebuie să plătescă pentru greşeala comisă, aşa e corect", a afirmat Nadal.

image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net