Ultima șansă pentru Simona Halep de a salva sezonul

Ultima actualizare:

    Simona HalepFOTO: EPA
Simona HalepFOTO: EPA

Pentru Simona Halep, turneul care tocmai a început la Cluj-Napoca, Transylvania Open, este ultima șansă de a continua o tradiție începută în 2010: aceea ca în fiecare sezon să dispute cel puțin o finală de turneu WTA!

Din motive obiective, anul acesta a fost cel mai slab din cariera jucătoarei noastre de când a ”explodat” în tenisul mondial. Din 2010 până în 2020 inclusiv, ea a disputat cel puțin o finală din circuitul profesionist, iar din 2013 până anul trecut, a cucerit cel puțin un titlu. În total s-au adunat 22 de trofee și alte 17 finale, însă actualul sezon nu a contribuit deloc la acest palmares de excepție. În 2021, trebuie să recunoaștem, situația a fost dramatică pentru Simona, dacă vom compara cu precedentele sezoane. Cel mai bun rezultat din acest an a fost semifinala jucată la Stuttgart și pierdută în fața Arynei Sabalenka (scor 3-6, 2-6), și sferturile jucate disputate în Australia, la Gippsland Trophy și Australian Open. În rest, a avut rar calificări în turul trei la turnee, fiind eliminată în primul sau al doilea tur. Este adevărat, accidentarea gravă suferită la Roma, a fost motivul pentru acest sezon care ar putea fi numit dezastruos având în vedere pretențiile unei jucătoare de valoarea Simonei.

Ei bine, Transylvania Open, care tocmai a început la Cluj-Napoca, reprezintă pentru Simona ultima șansă de reabilitare în acest an. Într-un oraș și o sală în care spune că se simte ca acasă, ea ar putea ajunge măcar în prima finală din sezon. Pentru că dacă nu o va face, se va întoarce în timp până în 2009, adică atunci când avea 18 ani. Din 2010 încoace, ea a disputat cel puțin o finală pe an. Primele două au fost disputate la Fes, în 2010 și 2011. A urmat, în 2012, finala de la Bruxelles, iar din 2013 sarabanda titlurilor și ascensiunea spre locul 1 mondial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net