Turneul de la Roland Garros a fost amânat oficial

Ultima actualizare:

    Roland Garros
Roland Garros

Meciurile de pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros se vor desfăşura între 30 mai şi 13 iunie, cu o săptămână mai târziu decât era prevăzut inițial. Anunțul a fost făcut de organizatorii competiției, care au precizat, totodată, că faza calificările se va ține între 24 şi 28 mai.

Obiectivul, "pentru această ediţie 2021 a Roland-Garros, este de a maximiza şansele ca turneul să se poată desfăşura în faţa celui mai mare număr posibil de spectatori, atât pentru jucători, cât şi pentru întreaga comunitate de pasionaţi de tenis, garantând în acelaşi timp securitatea sanitară a tuturor", a explicat Federaţia Franceză de Tenis (FFT), organizatoarea evenimentului. "Având în vedere acest dublu obiectiv, fiecare săptămână se poate dovedi a fi de nepreţuit", a adăugat FFT.Ediţia din 2020 a Roland Garros a fost amânată din mai până în septembrie, din cauza pandemiei de Sars-CoV-2, o decizie a FFT care a surprins pe toată lumea. De data aceasta, amânarea de o săptămână a turneului de grand slam jucat pe zgură va avea un impact limitat asupra programului, chiar dacă vor exista doar două săptămâni între finala de la Roland Garros şi startul turneului de la Wimbledon (28 iunie-11 iulie).

Alize Cornet a criticat-o dur pe Roxana Mărăcineanu

Francezii susţin că amânarea a primit "sprijinul total" al Consiliului turneelor de grand slam, asociaţia care reuneşte cele patru turnee de mare şlem. Nu toatâ lumea a fost încântată de această amânare. Jucătoarea de tenis Alize Cornet (59 WTA) a criticat-o pe Roxana Mărăcineanu, ministrul delegat al Sporturilor din Franţa, pentru decizia de amânare cu o săptămână a turneului de la Roland Garros. Potrivit lequipe.fr, după victoria obţinută împotriva belgiencei Elisei Mertens, locul 17 WTA, în turul 2 al turneului WTA 500 de la Charleston, Alize Cornet a fost întrebată, la Tennis Channel, despre amânarea cu o săptămână a French Open. Jucătoarea a aflat în studio despre această schimbare de date: "Oh, nu, nu ştiam ...”. Apoi a avut o reacție față de Roxana Mărăcineanu: "Rămâne între noi, dar ministrul nostru al Sporturilor este o calamitate. Nu am nimic împotriva ei, dar ia doar decizii proaste. Parcă nu i-ar păsa ...", a spus Cornet, care consideră că amânarea turneului parizian va afecta calendarul competiţional: "Este o decizie destul de egoistă. Calendarul va avea de suferit. Înţeleg că nu sunt vremuri uşoare pentru turneu, dar trebuie să te gândeşti la jucători şi la calendar, în special la toate turneele", a concluzionat sportiva.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net