«Tricolori» cu noroc la tenis

16-sport-gettyimages-584701626.gif

Mergea şi Tecău sunt favoriţi 5 la titlu
Foto: Guliver/ GettyImages

La Jocurile Olimpice, unul dintre cele mai aşteptate sporturi din program este tenisul. Ieri, cei şase reprezentanţi ai României şi-au aflat adversarii din turul inaugural.

În proba feminină de simplu, Irina Begu va juca în primul tur contra japonezei Nao Hibino, pe care tocmai a învins-o în sferturile de finală ale turneului de la Florianopolis (a jucat în semifinale aseară, după închiderea ediţiei). În cazul unei victorii în turneul olimpic, în turul secund Irina va juca împotriva învingătoarei meciului dintre a treia favorită, Garbine Muguruza, şi Jelena Jankovic.

Cea de-a doua reprezentantă a României la simplu, Monica Niculescu, va juca în primul tur contra paraguayencei Veronica Cepede Royg. În turul secund, Monica va juca împotriva învingătoarei meciului dintre favorita 8, Svetlana Kuzneţova, şi taiwaneza Wang. Din păcate, Monica nu este încă refăcută la spate.

La dublu feminin, Irina Begu şi Monica Niculescu vor juca în primul tur contra favoritelor 3, surorile Chan, din Taiwan. Cea de-a doua pereche românească de pe tabloul de dublu, cea formată din Andreea Mitu şi Raluca Olaru, va juca în primul tur contra unguroaicelor Timea Babos şi Reka Luka Jani. 

La dublu masculin, Horia Tecău şi Florin Mergea, desemnaţi favoriţi 5, vor juca în primul tur contra argentinienilor Delbonis şi Duran.

S-au întâlnit la spălătorie

 

Cu excepţia lui Florin Mergea şi a soţiei sale, Daiana, care au ales să locuiască în Rio, într-un apartament închiriat de Federaţia Română de Tenis, ceilalţi tenismeni stau în Satul Olimpic, acolo unde s-au întâlnit şi cu ceilalţi componenţi ai delegaţiei. Cea mai haioasă întâlnire a fost cea din spălătorie, unde Horia Tecău, Andrei Pavel, Raluca Olaru şi Andreea Mitu i-au găsit pe gimnaştii Andrei Muntean şi Marian Drăgulescu. Toţi vor fi prezenţi la ceremonia de deschidere, care va avea loc sâmbătă, de la ora 2.00, conform orei României.

Loading...

Citește și

  • Horia Tecău şi Florin Mergea au intrat pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de la Rio, acolo unde vor juca în proba de dublu.

  • tecau, mergea, campioni, tenis, premiera

    Luni, la Bucureşti, s-a scris ultima filă din ceea ce a fost povestea de succes a uneia dintre cele mai importante competiţii găzduite vreodată de ţara noastră: BRD Năstase Tiriac Trophy. Partea frumoasă este că în proba de dublu titlul a fost cucerit de Florin Mergea şi Horia Tecău, cei doi copii teribili ai tenisului românesc care au obţinut primul titlul ATP împreună la ultimul meci posibil în Bucureşti.

  • Finalul turneului de la Rolan Garros a adus şi definitivarea listei jucătorilor şi jucătoarelor care vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Pentru prima dată, România va avea şanse mari la o medalie.

  • Perechea româno-olandeză, Horia Tecău / Jean Julien Rojer, campionii în exerciţiu de la Wimbledon, nu vor reuşi să-şi apere coroana câştigată anul trecut pentru că au fost eliminaţi chiar la startul ediţiei 2016.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1