A treia victimă celebră făcută de Marius Copil în ATP

copil.jpg

Marius Copil

Marius Copil a fost omul zilei la Metz. Clasat pe locul 86 în ATP, românul l-a învins în turul secund, cu scorul de 7-6, 7-6, pe al 22-lea jucător al lumii, francezul Lucas Pouille. Nu este, însă, prima victorie mare obţinută de arădean de-a lungul carierei.

Cunoscut ca un jucător cu un serviciu ca din tun, Marius Copil a făcut câteva victime celebre în circuitul profesionist înainte de a-i fi „naş” lui Lucas Puoille. Intrat anul acesta în echipa lui Ion Ţiriac, fiind manageriat de firma omului de afaceri, francezul nu a putut face faţă serviciilor lui Marius, care s-a impus într-o oră şi 45 de minute. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât victoria a fost obţinută în faţa suporterilor francezului, la Metz, în optimile de finală ale turneului.

Dar Pouille nu e cel mai important nume învins de-a lungul timpului de Copil, el având şi două succese în faţa unor jucători din Top 20.

Cel mai cunoscut este croatul Marin Cilic, care în octombrie 2012, pe când era al 13-lea jucător al lumii, a fost bătut de român cu scorul de 3-6, 7-6, 6-4 în primul tur al turneului de la Beijing.

A doua cea mai importantă victimă din punct de vedere al clasamentului este francezul Gilles Simon, multiplul campion de la Bucureşti. Copil l-a învins cu 7-5, 6-3 în 2014, în optimile de finală ale turneului de la Sydney, atunci când Simon era al 14-lea jucător al lumii.

Loading...

Citește și

  • Jucătorul Marius Copil a urcat şapte poziţii până pe locul 171 ATP, cu 301 de puncte, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera tenismenului român în vârstă de 22 de ani, informează site-ul atpworldtour.com.

  • Reprezentativa Spaniei şi-a asigurat pentru al doilea an consecutiv trofeul Cupei Davis după ce echipa de dublu, formată din Verdasco şi Lopez, a câştigat în faţa perechii Stepanek/Berdych şi a dus scorul general la 3-0 în faţa Cehiei, în finala disputată la Barcelona.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1