Traseu dificil pentru Simona Halep spre titlul de la Roma

Ultima actualizare:

    Simona Halep a jucat de două ori finala la RomaFoto: Guliver/ GettyImages
Simona Halep a jucat de două ori finala la RomaFoto: Guliver/ GettyImages

Simona Halep revine pe zgură în ceea ce este penultimul ei turneu din acest sezon: cel de la Roma. Desemnată cap de serie numărul 1, românca are primul tur liber, dar apoi încep meciuri cu adevărat grele.

Situată pe locul 2 în clasamentul mondial WTA, Simona Halep este jucătoarea cel mai bine clasată participantă la turneului Premier 5 de la Roma, așa că ocupă locul de cinste din fruntea tabloului. Ca toate celelalte favorite de la 1 la 8, ea are primul tur liber. Apoi, sorții au decis să joace împotriva învingătoarei meciului dintre letona Anastasija Sevastova și italianca Jasmine Paolini.

În turul al treilea, dacă se respectă calculele hârtiei, ar urma să joace contra croatei Donna Vekic, cap de serie numărul 14. Apoi, în turul patru, care echivalează cu faza sferturilor, cele mai periculoase posibile adversare sunt Petra Martic, favorită 8 sau Elena Rîbakina din Kazahstan, cap de serie numărul 10.

În semifinale am avea o întreagă paletă de adversare foarte puternice din care să alegem: Sofia Kenin, cap de serie numărul 3, Victoria Azarenka recenta finalistă a US Open, Angelique Kerber, cap de serie numărul 15, spaniola Garbine Muguruza, favorită 9, sau britanica Johanna Kona, cap de serie numărul 7. Finala ideală pentru organizatori ar fi cea împotriva favoritei 2, Karolina Pliskova. Pe tabloul principal o avem și pe Irina Begu, care s-a calificat după ce a învins-o cu 6-1, 6-1, pe germana Anna-Lena Friedsam.

Pentru a profita din plin de acest turneu premergător Roland Garros-ului, care începe la 27 septembrie, Simona s-a înscris și în competiția de dublu, acolo unde face pereche cu Monica Niculescu. Cele două vor juca în primul tur contra ucrainencelor Elina Svitolina/ Daiana Yastremska. Şi Raluca Olaru participă la dublu. Ea face pereche cu germana Anna-Lena Friedsam. Primele adversare: Sofia Kenin/Bethanie Mattek-Sands, favorite 8.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net