Ţiriac se simte gonit de la Madrid. "E posibil să mut turneul în altă parte!"

nastase-tiriac-bogdan-iordache_1.jpg

Afaceristul are un precedent în acest sen. În 2016, nemulţumit de asemenea de facilităţile pe care autorităţile de la Bucureşti refuză să i le ofere, a închis turneul patronat alături de Ilie Năstase
Foto Click!

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Ion Ţiriac este patronul puternicului turneu din capitala Spaniei, cotat ca Masters la masculin şi ca Premier Mandatory la feminin, dar are probleme cu gazdele.

Se pare că afaceristul român nu găseşte înţelegerea dorită din patrea autorităţilor din Madrid şi după ce în 2016 a desfiinţat Openul de la Bucureşti, ia acum în calcul să-l mute în altă parte pe cel din Spania. ”Pentru mine, ideal ar fi ca turneul să rămână aici încă 20 de ani, dar nu putem sta dacă nu suntem doriți! Dacă turneul nu este necesar pentru Madrid, nu putem fi aici. Nu înțeleg cum sunt oameni care nu doresc acest turneu aici, când el aduce bani pentru oraș și pentru Spania. Orașul nu pierde bani, câștigă, asta dincolo de publicitatea generată. Însă, nu eu sunt cel care trebuie să înțeleagă asta, ci cei care au responsabilitatea. Eu trebuie să mă asigur că turneul continuă, aici sau în alta parte”, a spus Țiriac, pentru ”Marca”.

Se pare că "Mărul discordiei" dintre Ţiriac şi autorităţile din Madrid este Caja Magica, o arenă senzaţională de 300 de milioane de euro construită de Primărie şi concesionată gratis pe 5 ani afaceristului pentru evenimentele sale sportive. Problema este că Ţiriac vrea s-o folosească non-stop şi pentru închirierea către simplii cetăţeni care vor să joace un tenis de relaxare, iar Primăria nu este de acord, destinaţia ei fiind una pur profesionistă. 

Ţiriac câştigă în urma Turneului Mutua Madrid circa 35 de milioane de euro anual, iar autorităţile încasează şi el indirect peste 200 de milioane de euro. 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • simona halep madrid

    Simona Halep şi-a început cea de-a 27-a săptămână de lider mondial, iar rezultatele bune se reflectă şi în conturile ei. Astfel, prin prezenţa în turul secund al turneului de la Madrid, românca şi-a asigurat deja un cec de 44.016 dolari, ceea ce o duce la un total al carierei fabulos.

  • maria sharapova

    Irina Begu a fost eliminată în turul secund la Madrid de Maria Sharapova, care a mai făcut o victimă din rândul româncelor.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5