Tecău şi Mergea, campioni în premieră

mergea-1-232323155151.jpg

tecau, mergea, campioni, tenis, premiera
Horia Tecău şi Florin Mergea au câştigat titlul de dublu la Bucureşti
FOTO: Sportpictures.eu

Luni, la Bucureşti, s-a scris ultima filă din ceea ce a fost povestea de succes a uneia dintre cele mai importante competiţii găzduite vreodată de ţara noastră: BRD Năstase Tiriac Trophy. Partea frumoasă este că în proba de dublu titlul a fost cucerit de Florin Mergea şi Horia Tecău, cei doi copii teribili ai tenisului românesc care au obţinut primul titlul ATP împreună la ultimul meci posibil în Bucureşti.

Se poate spune că deşi turneul bucureştean a intrat în legendă, acum a început să se scrie o altă poveste de succes: a cuplului Mergea şi Tecău. Care au învins luni, în finală, cu scorul de 7-5, 6-4, cuplul Chris Guccione/ Andre Sa. A fost prima victorie în această formulă şi una care, promite Florin, ne va aduce noi bucurii de acum înainte: „Vreau să-i mulţumesc lui Horia, pentru că am început un proiect important şi după opt ani am refăcut o echipă care va aduce multe rezultate în viitor”, a spus Florin.

Florin şi Horia vor reveni în turnee cu partenerii lor tradiţionali, urmând să-i revedem în această formulă în iulie, când vor juca împotriva Spaniei, în Cupa Davis. Apoi, până la Jocurile Olimpice, vor mai juca împreună la Washington şi Toronto. Titlul de simplu a revenit în premieră spaniolului Fernando Verdasco, care l-a învins cu scorul de 6-3, 6-2 pe francezul Lucas Pouille. Festivitatea de premiere s-a încheiat cu lacrimi în ochi, Ilie Năstase cerând să se ţină un minut de reculegere pentru moartea acestui turneu. De la anul, locul Bucureştiului în calendarul ATP va fi luat de oraşul spaniol Marbella, acolo unde Ion Ţiriac a închiriat licenţa pentru doi ani. 

Trofeu dedicat Daianei

mergea-2-1515515.jpg

tecau, mergea, campioni, tenis, premiera
Florin şi Daiana Mergea cu trofeul cucerit la Bucureşti

Florin Mergea a dedicat trofeul cucerit în premieră la Bucureşti soţiei sale, Daiana, fără de care această zi nu era posibilă. Ea a fost cea care l-a convins pe Florin să revină în circuit, după ce decisese să se retragă, ea a fost cea care l-a însoţit la toate antrenamentele şi care nu a lipsit nici măcar la un singur meci disputat, indiferent de zi, oraş, ţară sau continent. „S-a împlinit un vis astăzi, un vis pe care l-am avut cu multă lume, dar în special cu soţia mea Daiana, fără de care nu aş fi aici. Ţin să-i mulţumesc încă o dată”, a declarat Florin după meci.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1