Tecău scrie istorie la US Open

19-sport-gettyimages-647785380.jpg

Tecău şi Rojer au ajuns la opt victorii consecutive
Foto: Guliver/ GettyImages

Horia Tecău nu va uita niciodată actuala ediţie a turneului de la New York. Românul s-a calificat în semifinale atât la dublu, cât şi la dublu mixt la US Open.

Sezonul 2017 nu părea unul extraordinar pentru Horia Tecău şi Jean Julien Rojer. Cei doi jucători au prins o formă de excepţie în ultimele două turnee disputate în SUA. Sosiţi la US Open din postura de campioni la Winston Salem, Tecău şi Rojer au continuat seria victoriilor şi pe hard-ul de la Flushing Meadows. Ei au ajuns la opt victorii consecutive, ultima, obţinută în sferturile de finală de la New York, fiind entuziasmantă: 6-1, 6-2 cu favoriţii 4, Jamie Murray/ Bruno Soares. În continuare, cei doi vor juca în semifinale contra principalilor favoriţi, Henri Kontinen/ John Peers, cu care au mai jucat de două ori în acest an. Victoriile au fost împărţite, astfel că ne putem aştepta azi la un meci cu mari şanse de reuşită pentru echipa noastră. Indiferent de rezultat, Horia şi-a stabilit deja cea mai bună performanţă la US Open, acolo unde nu ajunsese niciodată mai sus de turul 3. Astfel, românul a bifat măcar semifinalele în toate cele patru turnee de Grand Slam din calendar. 

Povestea de succes a lui Horia nu se limitează însă doar la dublu masculin. El a ajuns şi în semifinalele probei de dublu mixt, unde face pereche cu Coco Vandeweghe, din SUA. Cei doi au trecut în sferturi, cu 4-6, 6-1, 10-8, echipa Timea Babos/ Bruno Soares, cap de serie 1, iar pentru calificarea în finală vor juca tot împotriva principalilor favoriţi, Martina Hingis/ Jamie Murray. 

Foarte interesantă este şi lupta de la feminin, acolo unde Venus Williams, la 37 de ani, a ajuns în semifinale. Ea va juca pentru calificarea în finală contra unei alte americance, Sloane Stephens. Cea de-a doua semifinală a fost stabilită aseară, după închiderea ediţiei.

Loading...