Tecău despre parteneriatul cu Mergea:” Nu era momentul să fac o schimbare”

tecau_mergea.jpg

tecau mergea
Horia Tecău și Florin Mergea au luat medalia de argint la Rio
Foto: Getty
Citeste tot despre: 

Horia Tecău susţine că a fost tentat să facă echipă cu Florin Mergea în circuitul profesionist, dar că a decis să continue parteneriatul pe care îl are cu Jean Julien Rojer.

Tecău a declarat că presimţea că Florin Mergea îşi va alege un nou partener şi nu va continua să joace alături de Rohan Bopanna, precizând că s-a gândit să facă pereche cu coelgul său din Cupa Davis şi în circuitul ATP.

“Presimţeam schimbarea lui Florin. Bineînţeles că în cursul acestui an, când am jucat împreună şi după câştigarea medaliei (n.r. - medalia de argint de la Olimpiada de la Rio) îmi veneau gânduri de a juca împreună, de a face o echipă împreună. Dar parteneriatul meu cu Juls consider că nu l-am încheiat, nu s-a epuizat. Anul ăsta a fost plin de provocări fizice, am avut amândoi multe accidentări”, a afirmat Tecău.

Tecău a precizat că are o comunicare bună cu Rojer şi doar accidentările i-au împiedicat să aibă rezultate mai bune în acest an.

“Comunicarea a fost bună numai că pe terenul de tenis nu ne-am putut antrena cum am făcut-o până acum şi s-a văzut şi în meciuri. Nu aveam suficiente antrenamente şi suficientă încredere. Dacă nu te antrenezi, e greu să intri în meci şi deodată să execuţi aşa cum îţi doreşti, dacă nu te simţi bine fizic. Am hotărât să lucrăm în continuare la parteneriatul nostru. Consider că dacă vom fi sănătoşi şi când vom fi sănătoşi vom urca din nou în top, vom câştiga turnee de Grand Slam. Am învins toate aceste echipe care sunt în fruntea clasamentului acum şi nu consider că nivelul nostru atunci când suntem sănătoşi a scăzut. Nu văd acum un moment să fac o schimbare. Pe viitor nu se ştie”, a explicat Horia Tecău.

Loading...

Citește și

  • Horia Tecău deja şi-a făcut planul pentru perioada 31 august – 7 septembrie 2017

    Horia Tecău, membrii formaţiei Holograf, Emil Boc, primarul Clujului sunt doar câţiva dintre cei care s-au grăbit să-şi ia bilete pentru FIBA EUROBASKET, cel mai mare eveniment sportiv ce va avea loc anul viitor, în România.

  • Una dintre cele mai valoroase perechi din tenisul masculin, cea formată din Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna, s-a destrămat. „Doresc să vă anunţ în mod oficial că parteneriatul meu cu Rohan Bopanna a luat sfârşit, inclusiv pentru acest final de sezon.