Stefanos Tsitsipas și-a pierdut bunica chiar înaintea finalei cu Novak Djokovic

tsitsipas-gettyimages-1323455339.jpg

Stefanos Tsitsipas e primul grec ajuns într-o finală de grand slam
Stefanos Tsitsipas e primul grec ajuns într-o finală de grand slam
Foto: Guliver / GettyImages

La puțin timp după finală s-a aflat că Stefanos Tsitsipas a primit o veste tristă înaintea disputei cu Djokovic. Acestuia i-a murit bunica, iar jucătorul grec i-a dedicat, mai apoi, trofeul câștigat din postura de finalist la Roland Garros.

Jucătorul grec a scris pe Instagram: "Cu cinci minute înainte de a intra pe teren, foarte iubita mea bunică a pierdut bătălia cu viaţa. O femeie înţeleaptă, a cărei credinţă în viaţă şi disponibilitate de a oferi nu pot fi comparate cu nicio altă fiinţă umană pe care am cunoscut-o vreodată. Este important să avem mai mulţi oameni ca ea în această lume. Pentru că oamenii ca ea te fac să prinzi viaţă. Te fac să visezi. Aş vrea să spun că, indiferent de zi, circumstanţă sau situaţie, acest lucru (n.r. - trofeul de finalist) îi este dedicat în întregime ei şi numai ei. Mulţumesc că mi-ai crescut tatăl. Fără el acest lucru nu ar fi fost posibil".
Tsitsipas a condus cu 2-0 în finală, însă a pierdut cu 7-6/6, 6-2, 3-6, 2-6, 4-6, în patru ore şi 11 minute. În postarea de pe Instagram, grecul a comentat și acestă înfrângere: "Viaţa nu este despre a câştiga sau a pierde. Este vorba despre a te bucura de fiecare moment din viaţă, fie că eşti singur sau cu alţii. Este vorba despre a trăi o viaţă plină de semnificaţii, fără mizerie şi abjecţie. Ridicarea trofeelor şi celebrarea victoriilor este ceva, dar nu totul".

Loading...