Start în forță pentru tenismene. Unde vor juca în prima zi a anului jucătoarele noastre

Ultima actualizare:

    Irina BeguFOTO: EPA
Irina BeguFOTO: EPA

Pauza competițională s-a terminat pentru tenismenele profesioniste din toată lumea și, implicit, și pentru compatrioatele noastre. Nu mai puțin de șapte românce vor face Revelionul printre străini, ele putând intra pe teren chiar în prima zi a anului 2019 pentru a juca pe tablourile de simplu.

Mihaela Buzărnescu, ocupanta locului 24 în clasamentul mondial, a ales pentru startul sezonului cel mai puternic turneu al perioadei. Ea va juca la Brisbane, competiție dotată cu premii în valoare totală de un milion de dolari, care strânge la start foarte multe jucătoare cu nume. 7 jucătoare din Top 10 s-au înscris pe tabloul de simplu, cap de afiș fiind a patra tenismenă a lumii, ucraineanca Elina Svitolina. Va fi urmată pe lista capilor de serie de japoneza Naomi Osaka (nr. 5) și americanca Sloane Stephens (nr. 6 WTA).

În China se dispută un turneu foarte iubit de românce, cel de la Shenzhen, acolo unde anul trecut Simona Halep a câștigat titlul atât la simplu, cât și la dublu (alături de Irina Begu). Anul acesta vom avea sigur o altă campioană la simplu, deoarece liderul mondial nu participă, iar aceasta ar putea proveni chiar din România. Nu mai puțin de cinci jucătoare din țara noastră s-au înscris în concursul de simplu al competiției dotate cu premii totale de 750.000 de dolari, trei dintre ele, Irina Begu, Ana Bogdan și Sorana Cîrstea fiind direct acceptate pe tabloul principal. În calificări vom avea două jucătoare, care și-au aflat deja adversarele din primul tur. Monica Niculescu este cap de serie numărul 2 și o va avea oponentă pe rusoaica Irina Kromacheva, ocupanta locului 135 în clasamentul mondial WTA. Irina Bara va juca în primul tur contra favoritei 7, sârboaica Ivana Jorovic. Pentru a ajunge pe tablou, sportivele trebuie să treacă de două tururi de calificări. Capul de afiș al competiției din China este Maria Sharapova, o jucătoare care umple tribunele indiferent de locul pe care îl ocupă. Cel mai bine clasate sunt, însă, Arina Sabalenka (nr. 11 WTA) și Caroline Garcia (nr. 19 WTA).

În prima săptămână a anului se mai dispută un turneu, de 250.000 de dolari, la Auckland, în Noua Zeelandă. Acolo nu avem jucătoare pe tabloul de simplu – cap de serie 1 e numărul 3 mondial, Caroline Wozniacki -, dar o vom avea la dublu pe Raluca Olaru. Anul acesta, toate turneele feminine din calendarul WTA vor fi transmise de Digi Sport.

Simona Halep va debuta peste o săptămână

Spre deosebire de anii trecuți, Simona Halep, liderul clasamentului mondial WTA, a decis să nu mai înceapă sezonul din prima sătpămână. Astfel, românca va debuta în 2019 la turneul de la Sydney, care va începe pe 7 ianuarie. Ea va fi, desigur, cap de serie numărul 1 și va avea o concurență teribilă pentru cucerirea titlului. Nu mai puțin de alte 7 jucătoare din Top 10 şi-au anunţat participarea alte şapte jucătoare din top 10 - Kerber, Osaka, Stephens, Karolina Pliskova, Bertens și Kasatkina și-au anunțat participarea la Sydney, care este ultimul turneu de dinaintea principalulei competiții de obiectiv a acestei perioade, Australian Open. Anul acesta se anunță una dintre cele mai puternice ediții din ultimii ani, toate jucătoarele din Top 100 WTA anunțându-și participarea. Simona va merge la Melbourne din postura de finalistă a competiției.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net