Spitalul amplasat pe terenurile de tenis de la Flushing Meadows va fi dezafectat

spital-new-york-epa-efe-h_56084332.jpg

Medicii din New York i-au tratat pe bolnavii de Covid-19 în spitalul amenajat în baza unde se ține US Open
Medicii din New York i-au tratat pe bolnavii de Covid-19 în spitalul amenajat în baza unde se ține US Open
Foto: EPA-EFE

Amenajat în Centrul Naţional de Tenis ”Billie Jean King” al USTA (Federația de Tenis din SUA) din Flushing Meadows - Corona Park, în aprilie, un spital temporar a avut drept scop preluarea unor persoane infectate cu Covid-19 în orașul New York. Cum ultimul bolnav a fost externat, incinta va reveni la scopul ei sportiv.

Amplasat în baza care găzduiește anual al 4-lea turneu de grand slam, US Open, pe 12 terenuri indoor, spitalul a primit primii pacienți în a doua săptămână a lunii aprilie. Ultimul bolnav a fost externat, iar acum administratorii bazei dezinfectează zonele şi demontează instalaţiile medicale. "Spitalul s-a închis oficial, iar noi suntem în prezent în modul de dezafectare. Muncitorii vor fi acolo pentru următoarele trei-patru săptămâni, pentru dezasamblare şi igienizare", a declarat Danny Zausner, directorul general al Centrului Naţional de Tenis al USTA, potrivit site-ului US Open citat de lequipe.fr.
Pe de altă parte, la  Arena ”Louis Armstrong”, cea de-a doua a centrului ca număr de locuri, sunt preparate în continuare pachete de masă ce sunt trimise pacienţilor, lucrătorilor din domeniul sănătăţii şi copiilor nevoiași din metropola americană. E de menționat că, acolo, s-au pregătit, la un moment dat, și câte 150.000 de porţii pe zi. 
Până acum, US Open este sigurul turneu de grand slam care figurează încă în calendar la datele la care a fost programat (31 august - 13 septembrie). În timp ce turneul de la Wimbledon a fost anulat, cel de la Roland Garros a fost amânat pentru la toamnă. 
Statul New York este regiunea cea mai afectată de Covid-19 din lume. Până la ora redactării acestui text, acolo au fost raportate 353.096 de cazuri de infectare şi 27.426 de decese. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1