Sorana, răzbună-te!

Ultima actualizare:

    Sorana Cîrstea este pe locul  62 mondial. Johanna Konta a ajuns pe locul 7 WTA
Sorana Cîrstea este pe locul 62 mondial. Johanna Konta a ajuns pe locul 7 WTA

În urmă cu două luni, la Mamaia, Cîrstea a fost învinsă de Konta într-o partidă marcată de incidentele produse de Ilie Năstase, dar şi de reacţia exagerată a britanicei, care a plâns pe teren. Marţi, cele două jucătoare vor fi din nou faţă în faţă, pe iarba de la Eastbourne.

Cel mai tensionat meci din 2017 în tenisul feminin s-a consumat în aprilie, în confruntarea România – Marea Britanie (3-2) din Cupa Federaţiei. La 1-0 pentru noi, duelul Sorana Cîrstea - Johanna Konta avea să producă un scandal de proporţii. Injuriile aduse de căpitanul-nejucător Ilie Năstase delegaţiei adverse au fost speculate la maxim de tenismena britanică. A şaptea jucătoare a lumii a cedat psihic şi a început să plângă, poate şi cu scopul de a-i influenţa cumva pe supervizorii partidei. După meci, această reacţie a Johannei a fost taxată dur de Sorana Cîrstea. „Ok, la 2-1 în setul doi a fost eliminat Ilie, dar Johanna de ce a început să plângă la 3-1? Şi de ce a fost oprit meciul, scrie în regulament aşa ceva, că dacă plângi trebuie oprit meciul?”, s-a întrebat românca.


    Cele două tenismene s-au  întâlnit acum două luni  la Mamaia, la Cupa Fed
Cele două tenismene s-au întâlnit acum două luni la Mamaia, la Cupa Fed

„În 20 de ani de când joc tenis am fost făcută în toate felurile, ţigancă, prostituată, idioată, dar niciodată n-am început să plâng. Ce să facem, suntem o naţiune mică, iar sediul ITF (n.r.: federaţia internaţională de tenis) e la Londra”, a mai spus Sorana Cîrstea. 

Ei bine, nu departe de Londra, la o distanţă de 150 de kilometri, Cîrstea are şansa răzbunării în faţa Johannei Konta. La turneul pe iarbă de la Eastbourne, cele două tenismene se vor revedea, mult mai repede decât şi-ar fi dorit. Sorţii au decis ca, în turul doi, Johanna Konta (calificată direct) să joace împotriva Soranei, care a trecut ieri în manşa inaugurală de cehoaica Siniakova cu un categoric 6-3, 6-2. Astfel, turneul de la Eastbourne se transformă într-o adevărată poveste pentru Cîrstea. Învinsă în ultimul tur al calificărilor, românca a pătruns pe tabloul principal ca „lucky loser”, după retragerea altor jucătoare, şi iat-o acum pe Sorana în faţa unui meci cu o încărcătură psihologică ieşită din comun.

Niculescu a scăpat de cel mai greu adversar 

simeon stalpnicul png

A treia româncă de pe tabloul de la Eastbourne, Monica Niculescu, trebuia să aibă un meci de foc în turul doi, cu cehoaica Petra Kvitova, proaspăta câştigătoare de la Birmingham. Revenită în circuit după ce a fost atacată cu un cuţit în propria locuinţă şi după ce a suferit o operaţie la mâna stângă, Kvitova s-a retras în ultima clipă din competiţia de la Eastbourne. Ca urmare, Monica Niculescu o va întâlni azi pe bulgăroaica Ţvetana Pironkova, admisă ca “lucky loser”.

Marţi intră în joc şi Simona Halep

simeon stalpnicul png

Cap de serie numărul 2 la Estbourne, Simona Halep a avut un prim tur liber, debutul ei fiind programat astăzi. În turul secund, Halep se va întâlni cu o jucătoare venită din calificări, chinezoaica Ying-Ying Duan, locul 64 în lume. În funcţie de rezultatul ei, dar şi al nemţoaicei Kerber, Simona poate urca la finalul turneului de la Eastbourne pe prima poziţie în ierarhia WTA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net