Sorana Cîrstea va deschide balul pe tablourile principale în WTA

Ultima actualizare:

    Sorana CirsteaFOTO: Guliver/ Gettyimages
Sorana CirsteaFOTO: Guliver/ Gettyimages

Greu încercat din cauza pandemiei anul trecut, circuitul profesionist feminin de tenis nu are nici acum un start de sezon prea bun. Din cauza coronavirusului, în ianuarie nu se poate disputa decât un singur turneu WTA, care a fost stabilit a avea loc la Abu Dhabi, începând de marți. La el participă două românce.

Sorana Cîrstea, ocupanta locului 56 în clasamentul mondial, va fi singura compatrioată direct acceptată pe tabloul principal. Ea își va afla luni adversara din primul tur al turneului din clasa WTA 500, a treia ca valoare în circuit, după Grand Slam-uri și WTA 1.000. Pentru a se pregăti așa cum trebuie, tenismena originară din Târgoviște s-a antrenat inclusiv pe 1 ianuarie, la baza din cadrul Complexului Olimpic ”Sydney 2000” de la Izvorani, acolo unde suprafața de joc este asemănătoare cu cea de la Abu Dhabi.

În mod normal, la acest turneu ar fi trebuit să participe și Patricia Țig, însă ea s-a retras inexplicabil înaintea tragerii la sorți. ”Nu a existat niciun motiv la mijloc, pur şi simplu am decis că nu mai joc”, s-a mărginit să explice ea pentru prosport.ro.

În calificările turneului o vom avea pe Irina Fetecău, ocupanta locului 309 în lume. Aceasta va juca pentru prima dată calificări la un turneu WTA care se desfășoară în afara țării. Tot în calificări ar fi trebuit să fie prezentă și Gabriela Talabă, însă aceasta a renunțat la ele pentru a fi prezentă, din 10 ianuarie, la Doha, unde se vor disputa calificările turneului de Grand Slam de la Australian Open.

Primele trei favorite ale turneului de la Abu Dhabi vor fi americanca Sofia Kenin, locul 4 WTA, ucraineanca Elina Svitolina (5 WTA) și Karolina Pliskova (6 WTA).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net