Sorana Cîrstea a învins-o pe Daria Kasatkina și s-a calificat în „în optimi” la Roland Garros

Ultima actualizare:

    Sorana CîrsteaFoto: EPA-EFE
Sorana CîrsteaFoto: EPA-EFE

Aflată într-o perioadă foarte bună a carierei sale, Sorana Cîrstea (54 WTA) s-a calificat în optimile de finală ale ediției 2020/2021 a turneului de grand slam de la Roland Garros. Ea s-a impus cu 6-3, 6-2 în fața rusoaicei Daria Kasatkina (37 WTA). Este pentru a doua oară când Sorana ajunge în această fază la French Open.

Românca a avut o evoluție foarte bună, dominând disputa. Ea a trecut cu bine și peste o căzătură produsă în ghemul cu numărul 3, când avea 2-0, însă  Kasatkina amenința să facă break-ul. Confruntarea a durat o oră şi 24 de minute. Pentru Cîrstea este a doua oară când ajunge în „optimi” la Roland Garros, după ce în 2009 a atins sferturile de finală. La  turneele de mare șlem, ea a mai urcat în „optimi” la Australian Open 2017.În turul următor, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Tamara Zidansek (Slovenia / 85 WTA). Pentru accederea în „optimi”, ea va încasa 170.000 de euroși va acumula 240 de puncte WTA.

Într-un alt meci din aceeași fază a competiției, Ana Bogdan (102 WTA) a pierdut la mare luptă (6-2, 6-7/4, 4-6) cu Paula Badosa (35 WTA). În turneul feminin de dublu, Monica Niculescu și Jelena Ostapenko (Letonia, cap de serie numărul 12) s-au calificat în „optimi” grație victoriei (6-1, 6-2) cu Hibino (Japonia) / Oksana Kalaşnikova (Georgia). Celelalte românce care au jucat astăzi au fost eliminate: Andreea Mitu / Iulia Putinţeva (Kazahstan) - Nicole Melichar (SUA) / Demi Schuurs (SUA/Olanda) 2-6, 0-6, Raluca Olaru / Nadia Kicenok (Ucraina) - Clara Burel/Chloe Paquet (Franţa) 4-6, 5-7. La dublu masculin, Horia Tecău și Kevin Krawietz (Germania, cap de serie numărul 9) s-au calificat în optimile de finală prin vicoria cu 6-3, 6-2 obținută în fața lui Yen-Hsun Lu (Taiwan) și Yoshihito Nishioka (Japonia), după 67 de minute de joc. În faza următoare, Tecău şi Krawietz îi vor întâlni pe Jamie Murray (Marea Britanie) și Bruno Soares (Brazilia), capi de serie numărul 7. Premiul pentru calificarea în optimi este de 29.325 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net