Sorana Cîrstea, închisă 14 zile în hotel! De ce nu are voie să iasă deloc din cameră

Ultima actualizare:

    Sorana CirsteaFOTO: Guliver/ Gettyimages
Sorana CirsteaFOTO: Guliver/ Gettyimages

Actuala ediție a Australian Open pare să fie o bătaie de joc la adresa tenismenelor și tenismenilor. O parte dintre ei nu au voie să se pregătească nici măcar un minut timp de 14 zile, pentru ”vina” de a fi călătorit cu un avion pus la dispoziție de Federația Australiană de Tenis, dar în care s-a aflat și cineva depistat pozitiv!

Drept urmare, toate jucătoarele care au venit cu avionul respectiv de la Dubai vineri, printre care și Sorana Cîrstea, Angelique Kerber, Bianca Andreescu sau Svetlana Kuznetsova, trebuie să stea 14 zile în izolare totală, fără a avea voie să scoată un picior în afara camerei! Totul, din cauză că o persoană de la bordul avionului cu care au venit a fost depistată pozitiv. De ce spun că este o bătaie de joc? Pentru că fetele astea nu au ales de capul lor cursa asta, ea s-a numărat printre cele puse la dispoziție de organizatori pentru a veni în condiții sigure la Melbourne! Mai mult, au fost cuplate pe banchete conform grupelor formate pentru antrenament (Sorana ar fi trebuit să bată mingea cu Kerber).

Pasagerele de la Dubai sunt doar ultimele care au pățit acest necaz. Li s-a mai întâmplat și unor tenismeni veniți de la Los Angeles, sau altora care au venit de la Abu Dhabi (aceasta din urmă a avut la bord 23 de concurenți la Australian Open). Printre cei carantinați 24 de ore din 24 se numără Victoria Azarenka, Sloane Stephens sau Kei Nishikori.

Sorana Cîrstea a răbufnit pe Twitter

Sorana Cîrstea a răbufnit, pe bună dreptate, pe Twitter, spunând că nu are probleme cu carantina, ci că va fi pusă să concureze după două săptămâni de pauză totală, lucru împotriva oricăror reguli ale profesionismului. „Unii ne acuză că facem mofturi. Nu am nicio problemă să stau 14 zile în cameră și să mă uit la Netflix. Credeți-mă, e un vis devenit realitate, chiar o vacanță. Ceea ce nu putem să facem este SĂ CONCURĂM după ce am stat 14 zile pe canapea. Asta e problema, nu regula carantinării”, a scris Sorana Cîrstea.

Sportivii care nu au pățit necazul acesta pot ieși din camere pentru a se antrena sau a face recuperare timp de 5 ore pe zi.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net