Simona sau Bianca, ora adevărului. Meciul Halep - Andreescu se joacă luni

Ultima actualizare:

    Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon
Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon

Halep și canadianca de origine română Andreescu se vor afla luni pentru prima dată față în față pe terenul de tenis

Mulți s-au întrebat în acest an dacă tânăra Bianca Andreescu (19 ani) e sau nu mai bună decât mult mai experimentata Simona Halep (28 de ani). Un prim răspuns îl vom afla în această după-amiază, nu înainte de ora 14.00, la Turneul Campioanelor de la Shenzhen.

Ambele au deslușit tainele tenisului pe tărâmuri românești, dar destinul a făcut ca Halep și Andreescu să concureze sub drapele diferite, tricolorul nostru, respectiv frunza de arțar a Canadei. Dacă Simona e o prezență constantă în elita circuitului WTA în ultimii cinci-șase ani, Bianca a avut o explozie uluitoare în 2019, ajungând până pe locul 4 în lume, cu o poziție deasupra constănțencei.

Până la ora meciului direct de mâine, niciodată n-au avut însă ocazia să-și măsoare forțele una contra alteia pentru ca fanii tenisului să-și dea seama care e jucătoarea mai valoroasă. Forma de moment o recomandă ca învingătoare pe Bianca Andreescu, în contextul parcursului excelent din ultimele luni, concretizat cu triumful uluitor de la US Open. De altfel, nord-americanca e considerată de specialiști și de casele de pariuri drept prima favorită la Turneul Campioanelor, competiția care a debutat azi în China. „Știu că nu va fi ușor, dar bia aștept să văd ce pot. Mă descurc bine sub presiune, nu mă întrebați cum, jocul meu crește în intensitate contra jucătoarelor de top”, a declarat canadianca născută din părinți români după tragerea la sorți a grupelor de la Shenzhen.

De partea cealaltă, Simona Halep a venit la Turneul Campioanelor aureolată de titlul de la Wimbledon din această vară. Din păcate, a urmat un recul cauzat de probleme medicale, care a scos-o pe tenismena noastră din prim-plan. Starea fizică a Simonei rămâne astfel o enigmă, atât pentru noi cât și pentru rivalele sale, detaliu care poate funcționa în favoarea fostei lidere mondiale. „E o mare provocare pentru mine să revin după o accidentare, așa că voi da tot ce e mai bun”, a declarat ea. Poate că principala armă cu care Halep va încerca să surprindă la Shenzhen e revenirea antrenorului Darren Cahill în anturajul său. Deși cei doi și-au anunțat reluarea colaborării începând din ianuarie 2020, Cahill se află în aceste zile în China alături de Halep pentru ultimul turneu al anului.

Cele două tenismene cu sânge românesc în vine s-au cunoscut prima dată în urmă cu trei ani, atunci când Halep era deja o jucătoare consacrată, iar Andreescu o tânără puștoaică de numai 16 ani aflată în căutarea gloriei. La turneul „Rogers Cup” de la Montreal, Bianca a ținută neapărat să ajungă în preajma Simonei, cu care a schimbat câteva vorbe, făcând și o fotografie de colecție. De altfel, Bianca Andreescu a recunoscut mereu că s-a inspirat din jocul Simonei Halep, pe care a considerat-o un idol în carieră. „N-am jucat niciodată împotriva Simonei, dar am admirat-o mereu”, a a recunoscut canadianca înaintea confruntării de azi.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net