Simona, salvată de Kerber

19-sport-gettyimages-584703790.jpg

Simona o conduce pe Angelique în meciurile directe
Citeste tot despre: 

Simona Halep a ieşit în sferturi de la US Open şi, prin calificarea Pliskovei în finala Openului american, ar fi putut pica în clasamentul mondial până pe locul 6. Aceste lucru nu s-a întâmplat, iar ”vinovată” este Angelique Kerber. Nemţoaica a cucerit trofeul, învingând-o pe Karolina, cea care ar fi putut să o depăşească pe româncă.

Începând de azi, clasamentul mondial feminin are un nou lider. Angelique Kerber, proaspătă câştigătoare a US Open, va urca în fruntea ierarhiei, detronând-o pe Serena Williams, americanca reuşind să fie prima nu mai puţin de 186 de săptămâni. Pentru români, succesul lui Kerber din finala ultimului Mare Şlem al anului are o semificaţie aparte. Pentru că Angelique a bătut-o în ultimul act la Flushing Meadows pe Karolina Pliskova, Simona Halep îşi păstrează locul cinci, poziţie pe care cehoaica ar fi urcat dacă s-ar fi impus ea în finală. Aşa, Pliskova face un salt de cinci poziţii, de pe locul 11 WTA, până pe şase, în urma româncei. ”Nu este o surpriză că Serena Williams a pierdut primul loc, la cum a jucat Kerber eu cred că spre asta ne îndreptam. Eu le-am învins pe amândouă, atât pe Pliskova, cât şi pe Kerber, dar ele au jucat finala la US Open, iar eu am văzut meciul de acasă”, a spus Simona, referitor la schimbarea de lider în clasamentul mondial. Interesant este faptul că Halep este în avantaj în meciurile directe cu Kerber. S-au întâlnit de şapte ori, iar românca are 4-3. Prima dată s-au duelat în 2009, pe hard, iar Simona a învins. Au urmat alte două succese ale lui Halep pe suprafeţe rapide, în 2014, la Doha, şi 2015 la Toronto. La Cluj, în Fed Cup, pe zgură, s-a impus nemţoaica, la începutul acestui an, apoi a făcut-o şi pe iarba de la Wimbledon. A urmat victoria Simonei la Montreal, pe hard, iar ultima confruntare directă a avut loc la Cincinnati, Kerber câştigând în două seturi.

«E cel mai bun an al meu!»

 

Angelique a fost extrem de emoţionată după succesul în trei seturi contra Pliskovei. ”Este extraordinar, am câştigat al doilea Grand Slam şi este cel mai bun an din carieră. Pentru mine, totul a început aici în 2011 (n.r. - când a ajuns în semifinale fiind pe locul 92 WTA). Şi acum, cinci ani mai târziu, stau cu trofeul. Toate visurile mi s-au împlinit anul acesta”, a declarat Kerber. ”Este incredibil ce mi s-a întâmplat în aceste două săptămâni. Am avut de suportat o presiune. Dar mi-am spus că trebuie să fac totul pe teren pentru a câştiga meciul împotriva Karoline”, a adăugat germana. 

 

 

Loading...

Citește și

  • De la finalul lunii iulie până la începutul lui septembrie, Simona Halep a câştigat 12 meciuri şi a pierdut numai două. Financiar, a fost una dintre cele mai bănoase perioade din cariera tenismenei românce.

  • Simona Halep, locul 5 WTA, a declarat la revenirea în ţară după participarea la US Open, că nu este o surpriză că americanca Serena Williams a pierdut primul loc în clasamentul mondial.

  • Simona Halep s-a oprit în sferturile ultimului turneu de Mare Şlem al anului, US Open. Românca, favorită numărul cinci, a pierdut în faţa Serenei Williams, în trei seturi, 6-2, 4-6, 6-3, după două ore şi 15 minute de joc. Aceasta a fost a opta înfrângere a ei în duelurile cu americanca, lider în clasamentul mondial.

  • Campioană pentru a doua oară la turneul WTA de la Bucureşti, Simona Halep a primit, pe lângă trofeul pus în joc, şi un cec în valoare de 43.000 de dolari. Bani numai buni pentru a-şi termina construcţia caselor din Constanţa natală fără a apela la economii.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1