Simona, salvată de Kerber

Ultima actualizare:

    Simona o conduce  pe Angelique în  meciurile directe
Simona o conduce pe Angelique în meciurile directe

Simona Halep a ieşit în sferturi de la US Open şi, prin calificarea Pliskovei în finala Openului american, ar fi putut pica în clasamentul mondial până pe locul 6. Aceste lucru nu s-a întâmplat, iar ”vinovată” este Angelique Kerber. Nemţoaica a cucerit trofeul, învingând-o pe Karolina, cea care ar fi putut să o depăşească pe româncă.

Începând de azi, clasamentul mondial feminin are un nou lider. Angelique Kerber, proaspătă câştigătoare a US Open, va urca în fruntea ierarhiei, detronând-o pe Serena Williams, americanca reuşind să fie prima nu mai puţin de 186 de săptămâni. Pentru români, succesul lui Kerber din finala ultimului Mare Şlem al anului are o semificaţie aparte. Pentru că Angelique a bătut-o în ultimul act la Flushing Meadows pe Karolina Pliskova, Simona Halep îşi păstrează locul cinci, poziţie pe care cehoaica ar fi urcat dacă s-ar fi impus ea în finală. Aşa, Pliskova face un salt de cinci poziţii, de pe locul 11 WTA, până pe şase, în urma româncei. ”Nu este o surpriză că Serena Williams a pierdut primul loc, la cum a jucat Kerber eu cred că spre asta ne îndreptam. Eu le-am învins pe amândouă, atât pe Pliskova, cât şi pe Kerber, dar ele au jucat finala la US Open, iar eu am văzut meciul de acasă”, a spus Simona, referitor la schimbarea de lider în clasamentul mondial. Interesant este faptul că Halep este în avantaj în meciurile directe cu Kerber. S-au întâlnit de şapte ori, iar românca are 4-3. Prima dată s-au duelat în 2009, pe hard, iar Simona a învins. Au urmat alte două succese ale lui Halep pe suprafeţe rapide, în 2014, la Doha, şi 2015 la Toronto. La Cluj, în Fed Cup, pe zgură, s-a impus nemţoaica, la începutul acestui an, apoi a făcut-o şi pe iarba de la Wimbledon. A urmat victoria Simonei la Montreal, pe hard, iar ultima confruntare directă a avut loc la Cincinnati, Kerber câştigând în două seturi.

«E cel mai bun an al meu!»

Angelique a fost extrem de emoţionată după succesul în trei seturi contra Pliskovei. ”Este extraordinar, am câştigat al doilea Grand Slam şi este cel mai bun an din carieră. Pentru mine, totul a început aici în 2011 (n.r. - când a ajuns în semifinale fiind pe locul 92 WTA). Şi acum, cinci ani mai târziu, stau cu trofeul. Toate visurile mi s-au împlinit anul acesta”, a declarat Kerber. ”Este incredibil ce mi s-a întâmplat în aceste două săptămâni. Am avut de suportat o presiune. Dar mi-am spus că trebuie să fac totul pe teren pentru a câştiga meciul împotriva Karoline”, a adăugat germana. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net