Simona s-a calificat în sferturi la Doha și va urca pe locul 2 WTA

Ultima actualizare:

    Simona Halep foto: Click
Simona Halep foto: Click

Acceptată direct în turul 2 la Qatar Total Open, Simona Halep a câștigat în această seară, cu 6-2, 6-3, disputa cu ucraineanca Lesia Ţurenko, aflată pe locul 24 WTA.

Fostul lider mondial a dominat întâlnirea care a durat 79 de minute, conducând cu autoritate. Doar în setul al 2-lea Halep s-a văzut condusă, însă a izbutit re-break-ul, a egalat la 3, iar apoi s-a desprins în câștigătoare.

A fost a 6-a victorie din tot atâtea posibile pentru Simona în fața Lesiei Țurenko. Și primul succes în circuitul WTA de când este antrenată de belgianul Thierry Van Cleemput. În sferturile de finală, Halep o va întâlni pe germana Julia Goerges, locul 16 WTA, care întrecut-o, cu 6-1, 6-7/5, 6-4, pe americanca Alison Riske (52 WTA), intrată pe tablou ca lucky loser. Românca are 2-0 în întâlnirile directe.

Câştigătoare la Doha în 2014, Halep a jucat anul trecut în semifinale la Qatar Open, când competiţia era de categorie Premier 5. Grație victoriei de astăzi, Simona va urca pe locul 2 al clasamentului WTA ce va fi anunțat luni. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net