Simona nu depăşeşte «coşmarul Serena»

Ultima actualizare:

    Halep a ajuns la 4 milioane  de dolari câştigaţi în 2016Foto: Guliver/ Getty Images
Halep a ajuns la 4 milioane de dolari câştigaţi în 2016Foto: Guliver/ Getty Images

Simona Halep s-a oprit în sferturile ultimului turneu de Mare Şlem al anului, US Open. Românca, favorită numărul cinci, a pierdut în faţa Serenei Williams, în trei seturi, 6-2, 4-6, 6-3, după două ore şi 15 minute de joc. Aceasta a fost a opta înfrângere a ei în duelurile cu americanca, lider în clasamentul mondial.

8-1. Acesta este scorul întâlnirilor directe dintre Halep şi Williams, românca având câştig de cauză o singură dată, în 2014, la Turneul Campioanelor, în meciul din grupă.  Simona s-a luptat cu Williams de la egal la egal în meciul disputat în noaptea de miercuri spre joi, însă diferenţa a fost făcută de câteva puncte-cheie, câştigate de Serena.

De altfel, după meci, Halep a mărturisit că nu are absolut nimic să-şi reproşeze vizavi de prestaţia din meciul cu sportiva din Statele Unite. “Am jucat bine, puteam şi mai bine în acele momente când am avut ocazia. Dar cred că nivelul a fost ridicat. Sunt ok cu felul în care am luptat până la final. Este acum ceva normal pentru mine, astfel că este un lucru bun. Serena a jucat foarte bine. Este cea mai bună jucătoare, serviciul ei a fost «uriaş». A fost greu. Sunt puţin tristă, dar trebuie să privesc la lucrurile pozitive, pentru că sunt multe, şi să merg înainte. Acesta a fost cel mai bun meci pe care l-am jucat vreodată împotriva Serenei. Am simţit că sunt foarte aproape şi am şanse să câştig”, a mărturisit Halep, apoi a continuat: “Am jucat destul de bine, este un lucru bun şi cred că am jucat foarte bine, dar puteam mai bine în unele momente. Serena a făcut o treabă foarte bună şi de aceea este numărul 1. Sunt puţin dezamăgită că nu am profitat de ocazii, dar sunt şi bucuroasă de felul în care am rezistat şi am jucat. Mă simt categoric mai bine am jucat mult mai bine decât anul trecut în semifinale. Am pierdut, dar am dat tot ce puteam”. 

Semifinalele US Open au avut loc aseară, după închiderea ediţiei, şi le-au pus faţă în faţă pe Serena Williams - Karolina Pliskova şi Caroline Wozniacki - Angelique Kerber.

Williams, pusă în dificultate


    Foto: Guliver/ Getty Images
Foto: Guliver/ Getty Images

Serena a pierdut, pentru prima dată la actuala ediţie a US Open, un set. Cea care a reuşit să-l câştige a fost Simona, jucătoarea noastră fiind lăudată de adversară. ”Mă bucur că am fost testată. Cred că nivelul adversarei mele a crescut în setul doi, dar eu am avut câteva oportunităţi de care nu am profitat. Aş fi putut juca mai bine în setul doi. Este o satisfacţie mare în meciurile de trei seturi, dar o simţi mai târziu. Când joci vrei să câştigi repede, uşor şi în două seturi”, a spus Williams.

Meciul, văzut în topul anului

Wtatennis.com a considerat duelul dintre Serena şi Simona ca fiind unul dintre cele mai tari ale anului în tenisul mondial, în vreme ce jurnaliştii de la ”The Guardian” s-au întrecut în laude la adresa româncei.

„Serena îi supravieţuieşte lui Halep într-un meci epic de la US Open. Numărul 1 mondial, Serena Williams, a câştigat unul dintre cele mai bune meciuri ale anului, impunându-se în faţa Simonei Halep într-o confruntare titanică de trei seturi”, a scriswtatennis.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net