Simona ne ţine în viaţă

Ultima actualizare:
Sala Polivalentă  e plină „ochi”
Sala Polivalentă e plină „ochi”

România şi Germania se află, după prima zi, la egalitate în barajul de menţinere în Grupa Mondială 1 a Fed Cup. Simona Halep e jucătoarea care ne menţine în cursă, ea obţinând o victorie muncită, după ce a fost la un pas de accidentare. Duminică (17 aprilie) au loc ultimele 3 meciuri, unul mai dificil ca celălalt.

Să intri la 0-1 în faţa a peste 7.000 de fani care aşteaptă de la tine totul, nu e deloc uşor. Iar Simona Halep a simţit din plin asta într-un meci în care pornea ca favorită, dar în care a trebuit să lupte până la epuizare pentru obţinerea victoriei. Simona Halep, a şasea jucătoare a lumii, a învins-o cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, pe Andrea Petkovic, locul 30 WTA, după două ore şi 50 de minute de joc. A fost un meci în care Simona a fost la un pas de accidentare, în primul set ea alunecând şi căzând destul de rău, dar care s-a încheiat cu o explozie de fericire a jucătoarei noastre, care a sărit direct în braţele părinţilor, aflaţi în lojă.La finalul partidei, ea a explicat ce s-a întâmplat în momentul căzăturii: „Inima mea e mare rău, că am câştigat astăzi. Mulţumesc tuturor pentru că aţi venit şi m-aţi susţinut aşa de bine şi de mult, că am avut nevoie! A fost un meci dificil, mai ales că am căzut. Nu prea cad în teren, dar astăzi cred că am căzut şi de emoţii. Mă bucur foarte mult că am câştigat acest meci şi sper ca mâine să fie şi mai bine. Este greu de spus că mi-am revenit. O să-mi iau câteva ore pentru recuprare, am nevoie de masaj. Talpa mea este un pic cu dureri, dar e normal, a fost o căzătură, mai mult o sperietură şi sper să fiu bine pentru duminică. De fapt sigur voi fi şi sigur voi juca”, a spus Halep, la interviul de pe teren.

În ceea ce priveşte meciul de duminică (17 aprilie), Simona Halep va deschide programul, de la ora 13.00, contra celei de-a treia jucătoare a lumii, Angelique Kerber. Un meci care poate fi decisiv pentru stabilirea calificatei, iar Simona e conştientă de acest lucru: „Va fi un meci foarte dificil, este o jucătoare bună, a câştigat un Grand Slam anul acesta, are încredere. Am jucat de multe ori contra ei, ştiu cum ar trebui să joc. E stângace, nu vine mingea uşor, dar va trebui să lupt ca şi astăzi şi să câştig. Indiferent cum voi juca trebuie doar să câştig”, a spus Simona. Ea are avantajul că este antrenată de Darren Cahill, cel care a pregătit-o anul trecut şi pe Kerber, în cadrul programului susţinut de echipa Adidas. De asemenea, Halep conduce cu 3-0 la meciurile directe, deci are un avantaj psihic deloc de neglijat în faţa nemţoaicei.În primul meci al zilei de sâmbătă (16 aprilie), Irina Begu a fost învinsă cu scorul de 6-2, 6-3, de Angelique Kerber, care obţine astfel a doua victorie în faţa jucătoarei noastre în ultimele 10 zile, după cea reuşită în sferturi la Charleston. Irina a recunoscut apoi că a început partida copleşită de emoţii: „Am intrat pe teren după intonarea imnului şi după toată agitaţia din cadrul ceremoniei şi am avut emoţii pentru că e un sentiment unic. I-aş dori oricui să trăiască ce înseamnă să joci pentru ţara ta într-o astfel de atmosferă. Când mi-au mai trecut emoţile am făcut multe greşeli neforţate, iar în setul al doilea când mi-am mai revenit era deja prea târziu. Dorinţa mea de a învinge a fost mult prea mare şi atunci nu iese întotdeauna cum vrei”, a declarat Irina.

La finalul partidei,  Simona s-a aruncat  în braţele părinţilor
La finalul partidei, Simona s-a aruncat în braţele părinţilor

Şi duminică sala va fi arhiplină


    Sala Polivalentă  e plină „ochi”Foto: sportpictures.eu
Sala Polivalentă e plină „ochi”Foto: sportpictures.eu

Programul zilei de duminică (17 aprilie) este sigur doar în ceea ce priveşte primul meci, cel care va începe la ora 13.00 şi care va opune liderii echipelor: Simona Halep şi Angelique Kerber. Apoi, Alina Tecşor trebuie să hotărască cine va juca în partida a doua: Irina Begu, Monica Niculescu sau Alexandra Dulgheru. Asta pentru că programul se va încheia cu un meci de dublu ce s-ar putea dovedi decisiv şi în care, teoretic, ar trebui mizat pe cuplul Irina Begu/ Monica Niculescu. Oricum ar fi, un lucru este cert: sala Polivalentă din Cluj va fi şi duminică (17 aprilie) arhiplină, sâmbătă peste 7.000 de fani umplând până la refuz tribunele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net