Simona Halep a vizitat Marea Moschee din Abu Dhabi

halep-simona-moschee01.jpg

Simona Halep s-a fotografiat în fața Moscheei Șeicului Zayed din Abu Dhabi
Simona Halep s-a fotografiat în fața Moscheei Șeicului Zayed din Abu Dhabi
Foto: Facebook / Simona Halep

Aflată în pregătirea debutului în noul sezon competițional, Simona Halep și-a permis o mică pauză, vizitând Marea Moschee din Abu Dhabi.

Halep a postat pe rețelele sociale o fotografie cu ea însoțită de următorul mesaj: ”O mică excursie de o zi la frumoasa Moschee a Șeicului Zayed din Abu Dhabi”. Construită între 1996 și 2007, la inițiativa lui Zayed bin Sultan Al Nahyan, Marea Moschee din Abu Dhabi are o lungime de 420 de metri, o lățime de 290 metri și minarete înalte de 107 metri. De altfel, din punct de vedere al dimensiunilor aceasta este cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite și a opta cea mai mare moschee din lume. În plus, în incintă se află cel mai mare covor din lume, unul ce măsoară aproximativ 5.627 metri pătrați și cântărește aproximativ 35 de tone. În moschee au fost amplasate șapte candelabre imense aduse din Germania ce sunt făcute integral din cristale Swarovski. În timp ce sala de rugăciune a fost realizată de arhitectul iranian Ali Khaliqi, acoperișul este susținut de 96 de coloane încrustate cu sidef, iar pe acesta se află mai multe domuri, cel mai mare având diametrul de 32,2 metri.
La ridicarea moscheei au contribuit arhitecți din mai multe zone ale lumii, aceștia inspirându-se după planurile Moscheei Badshahi din Pakistan și Moscheei lui Hassan al II-lea din Maroc.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1