Simona Halep va fi cap de serie 4 la US Open

simona_halep.jpg

Simona Halep
Simona Halep în acțiune
FOTO: Guliver/ Gettyimages
Citeste tot despre: 

Simona Halep a încheiat cu bine primele două săptămâni ale celei mai încărcate perioade din acest sezon. Chiar dacă nu a cucerit nici un titlu, ea a rămas pe locul 4 în lume, deși a avut de apărat aproape 1.400 de puncte.

Practic, eliminările din sferturile de finală de la Toronto (s-a retras în fața cehoaicei Marie Bouzkova) și din optimile de la Cincinnati (a fost învinsă de Madison Keys nu i-au afectat deloc poziția în clasamentul mondial, deși avea de apărat titlul la Rogers Cup și finala la Cincinnati. Este adevărat, nici urmăritoarele româncei nu au avut o perioadă bună, așa că Simona a reușit să rămână pe locul 4 în lume. În mod normal, acest lucru nu ar fi foarte important, dar acum este, deoarece pe baza clasamentului mondial publicat azi se vor stabili capii de serie  pentru US Open, ultimul turneu de Grand Slam al sezonului. Iar asta înseamnă că Halep va fi favorită 4, adică nu se va putea întâlni cu primele două clasate, Naomi Osaka și Ashleigh Barty, decât în semifinale. De asemenea, e sigură de faptul că nu va juca împotriva cehoaicei Karolina Pliskova decât într-o eventuală finală, cele două urmând să fie pe jumătăți diferite de tablou. Dacă ar fi ocupat unul dintre locurile 5-8, atunci jucătoarea noastră ar fi întâlnit încă din sferturi una dintre primele patru favorite, ceea ce ar fi făcut ca traseul spre un mult dorit trofeu să fie mult mai dificil.

Simona Halep nu va fi singura româncă de pe tabloul principal de la US Open. Direct acceptate acolo mai sunt Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea și Irina Begu. Prezența Mihaelei între cele mai bune jucătoare este posibilă pentru că data limită de înscriere pentru tabloul principal al turneului american a fost în urmă cu cinci săptămâni, atunci când ea era încă în Top 100 mondial. Acum, Micky a ajuns pe locul 132 în lume.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1