Simona Halep, ultimele momente de relaxare înaintea startului

Ultima actualizare:

    Simona Halep, bucuroasă la Adelaide FOTO: EPA
Simona Halep, bucuroasă la Adelaide FOTO: EPA

Simona Halep s-a numărat duminică printre protagonistele unui meci caritabil disputat la Adelaide, acolo unde a participat, alături de Angelique Kerber și de liderii mondiali la dublu masculin. De luni, ea va debuta în mod oficial în sezonul 2020, mai întâi la dublu, iar apoi, marți, la simplu.

Simona Halep, încă numărul 3 mondial WTA – de azi va coborî pe patru, făcând schimb de locuri cu japoneza Naomi Osaka – a făcut pereche cu Juan Sebastian Cabal, lider mondial de dublu. De partea cealaltă a fileului s-au aflat germanca Angelique Kerber şi un alt columbian Robert Farah, partenerul lui Cabal în circuitul ATP. Meciul a făcut parte din evenimentul ”The Adelaide International Rally for Resilience”, organizat pentru a aduna fonduri în sprijinul victimelor incendiilor de vegetaţie care au devastat Australia. Scorul nici nu a contat, pentru că s-a jucat cu zâmbetul pe buze și cei patru participanți au scos din arsenal lovituri pe care nu le-ar folosi niciodată în timpul unui meci oficial. Simona a oferit imagini de neuitat, cu ea zâmbind sau râzând de-a dreptul aproape în toate cele 60 de minute ale confruntării, un semn bun având în vedere că de azi pentru ea începe unul dintre cele mai grele sezoane din carieră. Nu pentru că ar fi apărut turnee suplimentare în program, dar pentru presiunea pe care singură și-a pus-o pe umeri, anume câștigarea unei medalii olimpice la Tokyo în 2020. Chiar dacă până la Jocurile Olimpice mai sunt încă șapte luni, acest obiectiv tot apasă, de aceea este foarte interesant cum va aborda primele turnee din sezon.

SImona Halep s-a distrat la meciul demonstrativ de la Adelaide
SImona Halep s-a distrat la meciul demonstrativ de la Adelaide

Simona Halep joacă luni la dublu la Adelaide

Iar prima partidă a fost programată chiar aseară, după închiderea ediției, în proba de dublu la Adelaide, acolo unde Simona s-a înscris alături de Raluca Olaru, o potențială coechipieră în proba de dublu de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Primele adversare au fost favoritele 2 ale turneului australian, Kveta Peschke și Demi Schuurs.

În ceea ce privește proba de simplu, Simona Halep, care a fost desemnată cap de serie numărul 2, este calificată direct în turul secund, acolo unde o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre australianca Ajla Tomljanovic, beneficiară a unui wild-card şi kazaha Iulia Putinţeva, care a venit din calificări.

Simona a primit totuși și o veste bună: a scăpat de una dintre pretendentele la titlu. Cehoaica Petra Kvitova, ocupanta locului 7 WTA și cap de serie numărul 3 la Adelaide, o potențială adversară a româncei în semifinale, s-a retras din turneu. Ea a invocat oboseala acumulată în această săptămână, la turneul de la Brisbane, la care a fost eliminată în semifinale de Madison Keys. În urma retragerii Petrei, Angelique Kerber a devenit cap de serie numărul 9 şi ar putea evolua împotriva Simonei în semifinale. În sferturile de finală, dacă se respect calculele hârtiei, Hale par putea juca împotriva belarusei Aryna Sabalenka, a șasea favorită a turneului aflat la ediția inaugurală. 

Sorana Cîrstea a câștigat duelul româncelorn la Hobart

Sorana Cîrstea a reușit să iasă învingătoare în prima dispută 100% românească din acest an din circuitul WTA. Sorana a învins-o cu scorul de 6-2, 7-6 pe Irina Begu în meciul decisiv al calificărilor turneului de la Hobart. Aceasta a fost prima întâlnire dintre cele două jucătoare, iar Sorana a confirmat calulele hârtiei, care o dădeau derpt favorită prin prisma locurilor ocupate în clasament (74, respectiv 101). În primul tur al tabloului principal, Sorana o va întâlni pe jucătoarea cehă Kristyna Pliskova. Meciul va avea loc azi, în jurul orei 10.30, și va fi transmisă în direct pe Digi Sport.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net