Simona Halep a surclasat-o (6-2, 6-1) pe belgianca Elise Mertens

Ultima actualizare:

    Halep o va înfrunta pe Kerber în ”sferturi”, o jucătoare pe care a învins-o în 5 din cele 9 meciuri de până acumFoto: EPA
Halep o va înfrunta pe Kerber în ”sferturi”, o jucătoare pe care a învins-o în 5 din cele 9 meciuri de până acumFoto: EPA

Liderul WTA pare să fii învățat din pățaniile trecute. La această ediție a turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, Simona Halep a încercat să câștige cât se poate de rapid fiecare meci. Pentru a trece de Elise Mertens, de pildă, a avut nevoie de doar 59 de minute.

Românca a atins astfel sferturile de finală pentru a treia oară în carieră. Și a făcut-o cedând doar un set, pe primul, în meciul cu Riske (2-6, 6-1, 6-1). În rest victorii clare și puține ghemuri pierdute: 6-3, 6-1 cu Townsend, 7-5, 6-0 cu Petkovic și 6-2, 6-1 cu Mertens. Cu toate acestea, Halep rămâne prudentă în declarații. Cel puțin după ultimul ei succes: "Am fost un pic nervoasă la început, dar am jucat cel mai bun meci aici, la Roland Garros. Felul în care am evoluat îmi dă încredere că am făcut totul bine până acum. Nu este deloc uşor să joci cu Mertens. Ne-am înfruntat la Madrid şi am observat că este foarte agresivă. Am fost ceva mai puternică în momentele importante. Nu a fost, însă, atât de uşor pe cât  o arată scorul. În continuare trebuie să fiu mai agresivă şi să încerc să termin punctele, deoarece nu dau atât de multe lovituri direct câştigătoare".

Și-a trecut în cont 380.000 de euro

Calificarea în sferturile de finală i-a adus Simonei un cec de 380.000 de euro, dar și 430 de puncte WTA. Românca a declarat, însă, pentru revista ”Tennis Magazin” că nu banii sunt cei care o interesează în mod special. ”Oamenii pe care îi am lângă mine sunt mai valoroși”, a replicat Halep atunci când i s-a amintit că Eugenie Bouchard a câștigat în 2017 mai mulți bani decât ea deși canadianca n-a mai avut rezultate deosebite în tenis. 

În plan sportiv, Simona e obligată să atingă măcar semifinalele la această ediție a turneului parizian. Astfel și-ar apăra poziția de lider mondial în fața danezei Caroline Wozniacki, care pierdut (6-7/5, 3-6) cu rusoaica Daria Kasatkina. Pentru a atinge din nou ”Careul de ași” Halep trebuie să treacă de nemțoaica Angelique Kerber (12 WTA), care s-a impus cu 6-2, 6-3, tot ieri, în meciul cu Caroline Garcia (Franța / 7 WTA).

Mertens spune că n-a avut nicio șansă

Întrecută de Simona pentru a doua oară în acest sezon pe zgură, Elise Mertens a recunoscut superioritatea adversarei sale: "A evoluat extraordinar. Este o mare jucătoare. Din punct de vedere mental, a fost mai bună. A reuşit lucruri foarte tari. Ea a atacat, dar şi se apără foarte bine". Este de remarcat faptul că Mertens avea 16 victorii și un singur eșec pe zgură, anul acesta (0-6, 3-6 cu Halep, la Madrid). Și că ea se impusese în turneele de la Lugano și Rabat.  

Antrenor al Simonei Halep în 2014, anul când a disputat prima finală la Roland Garros, pierdută în fața Mariei Sharapova, belgianul Wim Fissette a declarat la postul RTBF: "Este cu adevărat dificil să spui cine va câştiga turneul. Pentru mine, marea favorită este Simona Halep. A jucat foarte bine la Paris până acum. A pierdut finala anul trecut. Dar sunt şi Serena Williams şi Garbine Muguruza, care a câştigat acum doi ani". Fissette o antrenează acum pe Angelique Kerber, adică pe adversara Simonei din ”sferturi”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net