Simona Halep spune adevărul despre greutățile financiare de la începutul carierei

Ultima actualizare:

    Simona Halep e numărul 1 mondial
Simona Halep e numărul 1 mondial

Simona Halep este numărul 1 mondial de la începutul acestei săptămâni, iar conturile ei sunt pline de multă vreme. Jucătoarea de tenis a câștigat din tenis aproape 20 de milioane de dolari. Și totuși, începuturile au fost grele din punct de vedere financiar.

Simona Halep (26 de ani) a ținut să pună ordine în miturile care circulă cu privire la începuturile ei în tenis. Aflată în acest moment pe cea mai înaltă treaptă în clasamentul mondial feminin, Simona a început să joace tenis la Constanța și a fost susținută financiar de familia ei.

Sportiva a povestit cum au stat lucrurile la emisiunea ”Dosar de România”, de la TVR 1, întregistrată înainte ca turneul de la Beijing și difuzată chiar în ziua în care Simona a devenit, matematic, lider mondial.

Alături de Simona a fost, de la început și necondiționat, familia sportivei. Tenisul nu e deloc un sport ieftin, iar părinții Simonei au avut mult de cheltuit cu antrenamentele, echipamentul și deplasările fiicei lor, însă nu a fost vorba, nici pe departe, despre sacrficiile care s-au tot vehiculat în spațiul public.

”Nu am simțit lipsa vreunui obiect. Am avut susținere financiară din partea familiei. A fost greu, dar nu chiar atât de greu cum se spune. Nu și-a vândut tata nici mașina, nici casa, nici afacerea. Afacerea e în continuare. Dar a fost greu. Am avut ore individuale, am avut antrenor individual, am avut echipament performant”, a dezvăluit Simona.

În acest moment, cu aproape 20 de milioane de dolari, Simona nu se mai gândește la  banii puși în joc atunci când participă la un turneu din circuit. ”Acum nu mă mai gândesc la banii puși în joc la fiecare turneu. La început, când era foarte dificil și voiam să-mi câștig singură banii pe care să-i investesc în mine, mă gândeam și la asta. Acum nu mă gândesc deloc la partea financiară, mă gândesc la trofee. Tot ce contează în tenis pentru mine sunt trofeele”, a mai spus sportiva.

Banii Simonei nu au rămas toți în conturi, ci s-au transformat, o parte, în investiții: mai multe vile, un bloc, un hotel, o cafenea. Numărul 1 WTA a recunoscut însă că nu se ocupă personal de aceste investiții. ”Familia mea se ocupă de investiții. Sigur, sunt și eu inclusă în discuții, dar ei se ocupă de asta. Eu prefer să mă ocup de tenis”, a declarat Simona.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net