Simona Halep și-a arătat mușchii la Madrid

Ultima actualizare:

    Simona Halep este pentru prima dată în 2016 în semifinalele unui turneu Premier MandatoryFoto: AFP
Simona Halep este pentru prima dată în 2016 în semifinalele unui turneu Premier MandatoryFoto: AFP

Simona Halep ”și-a arătat mușchii” și a demonstrat joi la Madrid cine e șefa în tenisul românesc. A șaptea jucătoare a lumii a învins-o, după un meci ca un carusel, pe Irina Begu, de care a dispus cu scorul de 6-3, 0-6, 6-1, calificându-se în semifinale.

Joi a fost o zi plină de emoții pentru româncele de la turneul de la Madrid. Simona Halep, Irina Begu, Sora Cârstea și Patricia Țig au forțat calificarea în semifinalele turneului  Premier Mandatory. Meciul sferturilor a fost cel dintre Halep, favorită 6, și Irina Begu, partidă câștigată de Simona cu 6-3, 0-6, 6-1, ajunsă astfel pentru prima dată în penultimul act al unei competiții majore în 2016.

Irina Begu a câştigat aproape 120.000 de dolari la Madrid
Irina Begu a câştigat aproape 120.000 de dolari la Madrid

La turneul de la Madrid se vorbeşte limba română, după performanţa incredibilă a fetelor noastre, calificate patru în sferturile competiţiei sponsorizate de miliardarul Ion Ţiriac. Simona Halep şi Irina Begu s-au duelat pentru un loc în semifinale, la fel cum au făcut-o şi Sorana Cârstea şi Patricia Ţig, ale căror meciuri s-au terminat după închiderea ediţiei. A fost pentru prima dată când două românce s-au întâlnit în sferturile unui turneu atât de important, de categorie Premier Mandatory.


    Irina Begu a câştigat aproape 120.000 de dolari la Madrid
Irina Begu a câştigat aproape 120.000 de dolari la Madrid

Anul trecut, Halep a jucat cu Alexandra Dulgheru, pe care o învingea cu 6-1, 6-0, tot în sferturi, la Roma, dar competiţia din capitala Italiei este de categorie mai mică, Premier 5. Confruntarea dintre Halep şi Begu a ţinut capul de afiş al zilei, partida conaţionalelor noastre ridicându-se la nivelul aşteptărilor tuturor. Meciul a avut de toate: lovituri superbe, răsturnări de scor, nervi, încrâncenare şi multă ambiţie arătată pe teren de ambele tenismane. La final, învingătoare a fost Simona, scor 6-3, 0-6, 6-1. Cum era de aşteptat, un joc cu o asemenea miză n-a fost lispit de momente tensionate.

La un moment dat, Simona i s-a plâns antrenorului Darren Cahill, venit  pe teren să o ajute în pauza dintre game-uri, că  Irina Begu este sfătuită din boxa ei la fiecare minge. Intrată foarte nervoasă pe teren, Halep a risipit apoi aproape toate punctele şi setul s-a încheiat cu un 6-0 neaşteptat pentru Begu, după alte 24 de minute. Simona va juca azi cu câştigătoarea din partida Patricia Maria Ţig, locul 134 WTA, jucătoare venită din calificări - Samantha Stosur (Australia), locul 23 în topul mondial, partidă care s-a terminat azi-noapte, târziu, după închiderea ediţiei. ”Sunt bucuroasă că am câştigat, dar îmi pare rău pentru atitudinea mea. Îmi cer scuze, am fost foarte nervoasă. Dacă voi juca din nou împotriva unei românce, ar fi bine pentru ţara noastră, dar eu n-am nici o preferinţă”, a spus Halep, imediat după victoria în faţa Irinei Begu, a patra în confruntările directe dintre cele două.

Urcă sigur în clasament

Rămasă singura favorită în cursă la Madrid, dar şi profitând de eliminarea din optimi a Petrei Kvitova, care era deţinătoarea titlului, Simona Halep poate fi sigură de un lucru: de luni va urca măcar un loc în clasamentul mondial. Chiar dacă spune mereu că nu o interesează clasamentul, vestea că de luni va ocupa cel puţin locul 6 nu are cum să nu o bucure pe jucătoarea noastră. Pentru că e prima urcare în ierarhie de la începutul anului, pe care l-a început pe locul 2 în lume. Mai mult, Simona poate urca pe locul 5, dacă va reuşi să cucerească titlul la Madrid. 

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net