Simona Halep se poate califica de miercuri în semifinalele Turneului Campioanelor. De la ce oră e meciul cu Svitolina

simona_halep_turneul_campioanelor.jpg

Simona Halep, la Turneul Campioanelor 2019
Simona Halep, la Turneul Campioanelor 2019
FOTO: EPA

Simona Halep revine pe teren la Shenzhen, în a doua etapă a Turneului Campioanelor. În funcție și de rezultatul din celălalt meci, ea poate ajunge de miercuri în semifinale.

De la ora 12.30, miercuri, Grupa Violet a Turneului Campioanelor programează o întâlnire de gală: duelul învingătoarelor primei zile, Simona Halep – Elina Svitolina. Este un meci așteptat de toți specialiștii, deoarece scorul dintre cele două este egal, 4-4, dar și pentru că ucraineanca este deținătoarea titlului. Pentru a se putea califica matematic încă de azi în semifinale, Simona este obligată să învingă, după care să aștepte o victorie a Biancăi Andreescu în fața Karolinei Pliskova. Dacă aceste două lucruri se vor întâmpla, atunci ultimul meci al româncei, cel cu Pliskova, din ultima etapă a grupelor, va fi unul doar de palmares, rezultatul nemaiputând influența calificarea Simonei în semifinale.

Partida de miercuri vine pe fondul unui scandal declanșat de managerul de comunicare al Simonei, Cosmin Hodor. Pe contul său de Instagram, acesta critică decizia părinţilor Biancăi Andreescu, care au decis ca fiica lor să reprezinte Canada şi nu România. ”Simona ne-a arătat o dată în plus că nu este nevoie să pleci din România pentru a face performanţă la nivel înalt; românii trăiesc cu ideea greşită că rămânând în România nu pot face performanţă. Bianca este o campioană a Canadei, iar propunerea Simonei pentru noi este să fim campionii pentru România. Trebuie să mulţumim şi părinţilor Simonei care nu au ales ideea finanţării unei alte ţări şi a juca pentru un alt steag. Asta este propunerea mea, să spună povestea unei alegeri: alegerea unui român de a face performanţă sub steagul României şi că dacă românii vor alege să lupte sub un alt steag nu vom avea o Românie mai bună”, a scris Hodor pe Instagram.

 

 

Loading...