Simona Halep s-a antrenat cu Kim Clijsters, care revine în circuitul WTA

Ultima actualizare:

    Kim Cljsters a fost primită cu multă simpatie în DubaiFoto: Guliver / GettyImages
Kim Cljsters a fost primită cu multă simpatie în DubaiFoto: Guliver / GettyImages

Fost lider mondial, Kim Clijsters o va înfrunta mâine, la Dubai, pe Garbine Muguruza. Belgianca s-a antrenat astăzi, în compania Simonei Halep, despre care a spus că o admiră.

În vârstă de 36 de ani, Clijsters ar fi trebuit să joace împotriva lui Kiki Bertens, însă aceasta s-a retras fiindcă a disputat astăzi finala victorioasă (6-1, 6-3) de la Sankt Petersburg cu Elena Ribakina (Kazahstan), numărul 25 mondial.Inițial, belgianca urma să evolueze la Australian Open, în ianuarie trecut, însă o accidentare la genunchiul drept a împiedicat-o să o facă. Ea se află la a doua revenire în circuitul WTA. Ea a agățat racheta în cui în 2007, când a anunțat că se va decica vieții de familie. S-a întors în competiție doi ani după aceea, retrăgându-se din nou după US Open 2012.  Fiică a fotbalistului Lei Clijsters, Kim a câștigat 41 de titluri WTA la simplu și 11 la dublu, disputând și alte 28 de finale. Prima jucătoare de tenis din Belgia care a devenit lider mondial, ea face parte dintr-un grup restrains de jucătoare (7) care au ocupat locul 1 WTA atât la simplu, timp de 20 de săptămâni, cât și la dublu (4 săptămâni), în 2003. Totodată, a câștigat din tenis 24.442.340 de dolari. S-a impus la Australian Open (2011) și US Open (2005, 2009, 2010), la simplu, respectiv la Roland Garros (2003) și Wimbledon (2003), la dublu. De asemenea, a triumfat în Fed Cup (2001) cu echipa Belgiei.

Un asteroid poartă numele ei

Mamă a trei copii, Kim se bucură de popularitate peste tot în lume. Deloc întâmplător, ei i s-a decernat de opt ori titlul de ”cea mai fair-play jucătoare din circuit”. În Belgia, ea a fost supranumită ”Kimmeke”, iar în Australia a primit porecla ”Aussie Kim” (Kim Australianca). În momentul primei sale reveniri pe teren, în 2009, a fost numită ”Super Mom” (Super-mamă), în SUA, și ”Comeback Queen of tennis” (Regina revenirii din tenis). În 2010, o păpușă Barbie a fost lansată după figura ei, fiind prima sportivă din lume care i-a fost model. Mai mult decât atât, asteroidul 11.947 poartă numele ei.Astăzi, Simona Halep s-a antrenat cu belgianca Kim Clijsters. "Am jucat o dată una împotriva celeilalte, la Brisbane (n.r. - 1-6, 4-6, în turul I, în 2012). Aşa că o cunosc. A fost extraordinar cum a revenit în urmă cu câţiva ani după ce a născut prima dată. Acum are trei copii, e diferit. Cu siguranţă, este un puternic exemplu pentru noi", a declarat Halep, potrivit tennisplaza.be.La rândul ei, Clijester a spus despre româncă: "Sunt de câţiva ani o susţinătoare a ei. Evident, urmărind-o câştigând French Open, vâzând-o câştigând turneul de la Wimbledon a fost extraordinar să văd pe cineva care o este o mare muncitoare. Îl cunosc foarte bine pe antrenorul ei, Darren. Fiind în contact cu el, prin el am reuşit să aranjez o sesiune de antrenament astăzi. A fost distractiv. De-a lungul carierei ai câteva jucătoare cu care ştii că te poţi antrena foarte bine. În trecut au fost Schiavone, Ai Sugiyama, Jennifer Capriati, jucătoare cărora le poţi spune: Hei, vrei să te antrenezi bine două ore? Ştii că poţi munci din greu. Ele nu iau nimic în mod personal, dacă vrei să dai nişte mingi câştigătoare şi îţi place să munceşti din greu. Ea (n.r. - Halep) este una dintre acele fete, cu care te poţi pregăti din greu şi care apreciază ceea ce face persoana aflată de partea cealaltă a fileului. Da, ea este extraordinară, a fost distractiv să schimb mingi cu ea". 

Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan, victorii la favorite 

Jucătoarele Sorana Cîrstea (locul 69 WTA) şi Ana Bogdan (90 WTA) au acces în ultimul tur al calificărilor turneului de la Dubai. Prima a trecut (5-7, 6-4, 7-6/4) de germana Julia Goerges (31 WTA), cealaltă a câștigat (3-6, 6-4, 7-6/10) cu chinezoaica Shuai Zhang (32 WTA). Favorită principală la Dubai este Simona Halep, care va juca și la dublu.

Jaqueline Cristian s-a impus la Trnava 

Cap de serie numărul 4, Jaqueline Cristian a câştigat turneul ITF de la Trnava, dotat cu premii de 25.000 de dolari. În finală, ea a beneficiat de abandonul rusoaicei Sofia Lansere, când conducea cu 6-1, 4-2. Cristian a participat şi la dublu, alături de croata Jana Fett, pierzând în sferturile de finală.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net