Simona Halep revine pe locul 2

halep-simona-barty-epa-efe-h_55179272.jpg

Simona s-a mișcat bine pe teren deși spune că n-a scăpat încă de răceală
Foto: EPA-EFE

Fost lider mondial, Simona Halep s-a impus clar (7-5, 7-5) în disputa cu Ashleigh Barty, calificându-se în semifinale la Madrid

Cu toate că se luptă în continuare cu o răceală, Simona a izbutit să câștige în doar 91 de minute meciul cu australianca aflată pe locul 9 WTA. 
Sub privirile Nadiei Comăneci, care i-a avut alături, în loja de pe Arena ”Manolo Santana”, pe Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, dar şi pe fostul patron al Formulei 1, Bernie Ecclestone, Halep s-a revanșat pentru înfrângerea (4-6, 4-6) suferită la Sydney, în ianuarie trecut. Aflată pe suprafața ei preferată, constănțeanca a știut să-și fructifice atuurile, controlând tactic disputa. În primul set, echilibrul s-a rupt la 5-5, iar în următorul și-a asigurat avansul datorită unui break la 5-4.  
După meci, chiar pe teren, Halep a declarat: "Sunt încă pe antibiotice. Nu e uşor pentru mine să joc, dar sunt foarte motivată de fiecare dată când vin aici. E un loc special. Oamenii sunt foarte drăguţi cu mine. Întotdeauna primesc energia pozitivă venind să joc aici, pe această frumoasă arenă. Sunt departe de titlu, sunt doar în semifinale. Mâine va fi o mare provocare din nou. Mă voi gândi doar la meci. La nimic altceva. Nu la rezultat. Vreau doar să joc cel mai bun tenis şi să încerc să câştig".
Prin victoria de azi Halep și-a asigurat revenirea pe locul 2 al clasamentului WTA. Ea are 5.857 de puncte, depășindu-le pe Angelique Kerber (5.285p) și Petra Kvitova (5.050p).
În semifinalele turneului de la Madrid, fază pentru care și-a asigurat premiul de 312.215 euro şi cele 390 de puncte WTA, Simona o va înfrunta pe Belinda Bencic (Elveția, locul 18 WTA), care a câștigat cu 3-6, 6-2, 7-5 meciul cu Naomi Osaka (Japonia, 1 WTA). 

Loading...