Simona Halep a primit insigna de membru All England Club

halep-simona-trofeu-wimbledon-gettyimages-1161789102.jpg

Șeful AELTC, Philip Brook, i-a oferit insigna de membru All England Club Simonei Halep
Șeful AELTC, Philip Brook, i-a oferit insigna de membru All England Club Simonei Halep
Foto: Guliver / GettyImages

La puține minute după finala câștigată cu 6-2, 6-2 cu Serena Williams, la Wimbledon, Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) a primit inigna de membru al All England Lawn Tennis and Croquet Club de la Philip Brook, directorul AELTC. ”Am visat cu disperare asta”, a declarat constănțenca.

Este primul român în această postură onorantă. Iar Simona a recunoscut la întâlnirea cu presa: ”Când am început turneul am vorbit cu oamenii din echipa mea și le-am spus că visul meu este să devin membru aici. Astăzi visul meu a devenit realitate și sunt foarte fericită”. 
Fondat în 1869, AELTC este unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din lume. Acesta are 565 de membri, dintre care 375 sunt cu drepturi depline. Membrii de onoare, categorie din care face parte, începând de astăzi şi Simona Halep, sunt în jur de 70, majoritatea fiind campioni pe iarba londoneză sau alte persoane care au adus importante servicii tenisului. Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, de pildă, face parte din această categorie, din 2013, dar a devenit patroana clubului, succedându-i în această poziţie reginei Elisabeta a II-a, de anul trecut.
Membrii temporari sunt în număr de 120, fiind aleşi de comitetul clubului. Membrii temporari sunt de obicei tineri jucători de tenis.Un aspirant la calitatea de membru trebuie propus şi susţinut de patru membri plini. 
Membrii cu drepturi depline şi cei pe viaţă beneficiază de toate privilegiile, cum ar fi un loc pe Terenul Central, acces la turneul de la Wimbledon, dar și la facilităţile complexului (terenuri, sală de gimanstică, vestiare). Odată devenit membru plin, puţini pierd această calitate, astfel că locurile devin disponibile doar după un deces. Tim Henman, fost tenismen, ai cărui părinţi sunt membri, a declarat că este mai uşor să câştigi turneul de la Wimbledon ca să devii membru. ”Cea mai uşoară cale să intri este să câştigi", a declarat Henmann, care a intrat în club în urmă cu 17 ani, iar acum face parte din comitetul de management care se ocupă cu organizarea grand slam-ului.
Membrii nu au voie să intre în club în blugi, iar pe terenuri trebuie să fie întotdeauna îmbrăcaţi în alb. 

Loading...