Simona Halep, prima înfrângere la Madrid după 1.104 zile

Ultima actualizare:

    Simona HalepFoto: GettyImages
Simona HalepFoto: GettyImages

Simona Halep a fost eliminată în sferturi la Madrid, unde cucerise ultimele două titluri.

Surpriză în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, acolo unde câştigătoarea ultimelor două titluri, Simona Halep,a  fost învinsă. Şi nu de oricine, ci de una dintre v ictimele ei favorite din trecut, Karolina Pliskova.

Cehoaica, aflată pe locul 6 în lume, a demonstrat că a învăţat din cele 6 înfrângeri anterioare şi că ştie ce să facă pentru a trece de defensiva extraordinară a jucătoarei noastre. Aşa că s-a impus cu scorul de 6-4, 6-3, obţinând primul succes în circuitul WTA împotriva jucătoarei noastre. Astfel, Simona a suferit primul eşec pe zgura de la Madrid după 1.104 zile. Era 3 mai 2015, când Alize Cornet o învingea pe româncă în primul tur al turneului spaniol. De atunci, Halep şi-a luat revanşa cu vârf şi îndesat, câştigând următoarele două titluri, după finale cu Dominica Cibulkova (2016) şi Kristina Mladenovic (2017).

Chiar dacă a pierdut, Simona nu va pierde primul loc în clasamentul WTA. Eliminarea Carolinei Wozniacki în optimile de la Madrid i-a asigurat încă cel puţin o săptămână de şefie în ierarhia mondială. Săptămâna viitoare, jucătoarea noastră va juca la turneul de la Roma, acolo unde anul trecut a ajuns în finală. În funcţie de rezultatul înregistrat în Italia, ea va ştii dacă va fi cap de serie numărul 1 la Roland Garros sau nu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net