Simona Halep, premiată la Paris! A primit titlul pentru cea mai bună jucătoare în 2018

halep1.jpg

simona halep
Simona Halep a primit la Roland Garros titlul pentru cea mai bună jucătoare de tenis din 2018

Simona Halep a participat, marţi seară, 4 iunie, la Cina Campionilor de la Paris, organizată de ITF şi în cadrul căreia a primit titlul de campioană mondială în 2018, an în care a terminat pe locul I WTA şi a câştigat French Open.

Simona Halep şi sârbul Novak Djokovici au fost desemnaţi, la finalul anului trecut, campioni mondiali de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF). Sârbul primeşte pentru a şasera oară în carieră acest titlu din partea ITF, aşadar nu a avut emoţii atât de mari precum Simona, pentru care primirea acestui titlu este o premiră. Deşi jucătoarea română a fost numărul 1 mondial şi la finalul anului 2017, campioana mondială, în viziunea forului internaţional, a fost spaniola Garbine Muguruza.

Federaţia Internaţională de Tenis acordă aceste titluri pe baza unui sistem care ţine cont de rezultatele de-a lungul anului, dar în care o pondere specială o au turneele de grand slam şi cele două competiţii pe echipe, Cupa Davis şi Cupa Federaţiei, relatează news.ro. Laureaţii îşi primesc distincţiile în timpul Cinei Campionilor Mondiali, eveniment organizat în general în capitala Franţei, în cursul competiţiei de la Roland Garros.

novak-djokovic

novak djokovic
Novak Djokovic a primit titlul acordat de ITF de şaşe ori
Foto: GettyImages/Guliver

Simona Halep s-a declarat onorată să primească o asemnea distincţie şi a vorbit despre evoluţia sa la turneul de la Roland Garros din acest an. Mai mult decât atât, ea a mărturisit că se simte fericită şi gata să se bucure de timpul petrecut atât pe terenul de tenis, cât şi în afara acestuia.

"Este o mare onoare să fiu aici, în această seară, este foarte emoţionant, abia aştept să mă bucur de această seară. Am amintiri frumoase de anul trecut, am ridicat trofeul, primul de grand slam, aşa că sunt foarte fericită că am revenit şi joc în sferturile de finală aici. E devreme să mă gândesc la al doiela titlu, sunt concentrată pe turul următor şi apoi vom vedea. Câştigarea trofeului de la Roland Garros a fost importantă pentru că pierdusem trei finale anterior şi doream să câştig ceva mare, un grand slam. Acum sunt fericită, sunt relaxată, mă bucur mai mult de timpul petrecut pe teren şi în afara lui", a declarat Halep.

Simona Halep o va întâlni pe Amanda Anisimova la Roland Garros

Simona Halep, locul 3 WTA, o va întâlni pe jucătoarea americană Amanda Anisimova, locul 51 mondial, miercuri, de la ora 15.00, în sferturile de finală de la Roland Garros. Meciul este primul de pe arena centrală Philippe Chatrier.

Citeşte şi

El este «antrenorul din umbră» al Simonei Halep

Simona Halep, printre staruri

 

 

Loading...

Citește și