Simona Halep, portdrapel pentru Tokyo 2020

Ultima actualizare:

    Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Anul viitor este dominat, în plan sportiv, de Jocurile Olimpice de la Tokyo. O competiţie polisportivă la care România va ”câştiga sigur”, potrivit preşedintelui COSR Mihai Covaliu, opt medalii.

Ceea ce ar însemna, dacă se va atinge acest obiectiv, un bilanţ uşor superior celui înregistrat la Rio, în 2016 (5 medalii, dintre care una de aur), însă inferior celor înregistrate la toate ediţiile disputate între 1956 şi 2012.  „Îmi doresc ca diferenţa între ceea ce ne propunem pe hârtie şi ceea ce va rezulta la Tokyo să nu fie una mare. Potenţialul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost atent analizat de Comisia Tehnică Olimpică pentru sportul de performanţă, iar verdictul a fost undeva în jurul a 6 medalii”, a spus Mihai Covaliu. 

Fireşte că aşteptările cele mai mari le avem de la Simona Halep, care a declarat deseori că şi-a făcut un obiectiv din câştigarea unei medalii la Tokyo. Iar fostul lider mondial poate triumfa atât la simplu, cât  şi la dublu mixt, acolo unde va evolua alături de Horia Tecău. De altfel, Federaţia Română de Tenis şi-a propus o clasare pe podium la JO 2020. Un obiectiv vizat şi de forurile de atletism, haltere, kaiac-canoe, judo, lupte şi tir. Ambiţii mai mari nutreşte federaţia de canotaj, care îşi doreşte două medalii, în timp ce acelea de box, scrimă şi tenis de masă oscilează între una sau două prezenţe pe podium. Ceea ce ar însemna un maximum de 15 medalii. Adică mai mult decât s-a obţinut la ediţiile din 2008, 2012 şi 2016.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net