Simona Halep poate cădea pe locul 7 în lume

Ultima actualizare:

    Simona Halep luptă  în SUA şi pentru  locul în clasament Foto: Guliver / GettyImages
Simona Halep luptă în SUA şi pentru locul în clasament Foto: Guliver / GettyImages

Turneul de la Indian Wells este important pentru Simona Halep din mai multe puncte de vedere. Pe de o parte e competiţia la care românca revine după o accidentare, iar pe de alta e locul în care trebuie să facă tot ce poate pentru a rămâne în Top 5 WTA.

Devenită cap de serie 3 după ce Serena Williams s-a retras de la Indian Wells chiar ştiind că va pierde locul 1 în clasamentul mondial, Simona Halep are o sarcină dificilă în această săptămână. Ea s-a aflat luni pe locul 4 în lume, numai că, în clasamentul „live”, a fost depăşită deja de Dominika Cibulkova, căzând pe poziţia a cincea.

Sorţii au făcut ca cele două să aibă şansa unei lupte directe în sferturile de finală ale turneului american, evident, dacă ambele vor ajunge în acea fază. Din păcate, nu doar slovaca o poate depăşi pe Simona, ci şi alte două jucătoare de top. Este vorba de Garbine Muguruza şi de Agnieszka Radwanska. Prima are nevoie de o semifinală pentru a trece de Halep, în vreme ce a doua e obligată să ia titlul pentru a urca peste jucătoarea noastră. În cazul în care acest scenariu negru va deveni realitate, atunci românca va ocupa locul 7 în clasament după terminarea turneului de la Indian Wells. 

În ceea ce priveşte participarea românească de la acest turneu, numărul compatrioatelor de pe tabloul principal a urcat la cinci, după ce Patricia Ţig a reuşit să treacă de calificări. Ea va juca azi contra columbiencei Mariana Duque-Marino, o altă jucătoare venită din calificări, astfel că are şanse mari de a ajunge în turul secund al turneului american. Confruntarea românească dintre Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu a avut loc aseară, după închiderea ediţiei. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net