Simona Halep plânge, dar nu renunță

halep-simona-tenis-indian-wells-gettyimages-1135423737.jpg

Simona Halep s-a confruntat cu probleme la Indian Wells
Săptămâna viitoare, Simona Halep va participa la turneul de la Miami, la care, în 2018, a fost eliminată în turul 3
Foto: Guliver / GettyImages

Simona Halep a izbucnit în plâns după eșecul (2-6, 6-3, 2-6) suferit în fața Marketei Vondrusova (Cehia, locul 61 WTA)

Înfrângerea din optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells a coborât-o pe româncă pe locul 3 al clasamentului WTA.
Simona nu și-a regăsit cadența în fața unei jucătoare pe care nu o mai întâlnise până acum în circuitul mondial. Primul set a fost unul slab pentru româncă, incapabilă să-și fructifice serviciul, dar și să prelungească schimburile de mingi, situație în care era avantajată. Jucătoarea cehă s-a impus cu 6-2. Și deși actul secund a fost dominat de Halep (6-3), decisivul n-a avut istoric, Vondrusova cedând doar două ghemuri (6-2). Astfel s-a consemnat primul succes al jucătoarei cehe în fața unei sportive din Top 5 mondial. 
Eliminarea prematură, dar mai ales jocul au nemulțumit-o pe Halep, care a recunoscut faptul că a plâns în vestiar, după meci. “Înfrângerile sunt mai uşor de digerat acum. Trec mai repede peste ele, îns tot sunt dezamăgită şi supărată. De fapt, astăzi, în vestiar, am plâns după multă vreme. Dau sută la sută în fiecare meci, la fiecare turneu. De aceea sufăr când pierd. Însă învăţ din aceste meciuri. Abia aştept săptămâna viitoare, turneul viitor. Nu voi renunţa”, a spus Halep, care a amintit și de cel mai greu moment din cariera ei. “Cel mai mult am plâns după finala French Open din 2017. Cred că toată lumea ştie asta. E normal. Simțeam că trebuie să plâng. Sufăr după fiecare înfrângere și cred că este un lucru bun”.

Poate coborî pe locul 4

Eșecul suferit va avea urmări asupra locului pe care Simona Halep îl va ocupa în clasamentul mondial. Prezentă în semifinală anul trecut, ea își vede punctajul diminiat la 5.457 puncte și va fi întrecută de Petra Kvitova (5.550p). Totodată, alte trei jucătoare o pot depăși pe româncă, însă doar în cazul în care vor câștiga turneul: Karolina Pliskova (ar face 5.930p), Elina Svitolina (5.835p) sau Angelique Kerber (5.665p).  

Loading...