Simona Halep a pierdut semifinala de la Australian Open! Românca a făcut o criză de nervi

Ultima actualizare:

    Simona Halep s-a enervat după primul set cu MuguruzaFoto: Getty
Simona Halep s-a enervat după primul set cu MuguruzaFoto: Getty

Simona Halep, numărul trei mondial, a pierdut în fața lui Garbine Muguruza, în semifinala Australian Open 2020. După ce a pierdut primul set, scor 6-7 (10-8), Halep a făcut o criză de nervi. A dat de mai multe ori cu racheta de pământ până a distrus-o. Meciul a fost ținut pe o temperatură de aproape 40 de grade Celsius, iar oboseala și-a spus cuvântul.

Nici în al doilea set nu a avut noroc! Garbine Muguruza a încheiat setul al doilea cu scorul 7-5 și s-a calificat în finala Australian Open 2020, acolo unde o va înfrunta pe Sofia Kenin. 

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, a ratat calificarea în finala Australian Open. Ea a fost învinsă de sportiva spaniolă cu 7-6 (1008), 7-5, joi (30 ianuarie0; la Melbourne, în semifinalele turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului. 

Românca a jucat pentru a doua oară în faza semifinalelor de la Melbourne.  În 2018, Simona Halep o învingea pe Angelique Kerber, dar pierdea finala cu Caroline Wozniacki, tot în set decisiv.

Garbine Muguruza a fost prima oară în faza semifinalelor. Anterior, ea disputase un sfert de finală, în 2017, pierdut la Vandeweghe (4-6, 0-6).

„SImona Halep este o jucătoare foarte puternică. A practicat un tenis foarte consistent în ultimii ani. Va fi un meci dur. Așa se întâmplă mereu când întâlnești pe cineva din Top 5. E o semifinală și bineînțeles că mă aștept ca ea să dea tot ce are mai bun. La fel voi face și eu. Nu mă gândesc foarte mult la faptul că am ajuns în semifinale.", a declarat Garbine Muguruza înainte de meci, citată de Digisport.ro.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 1,04 milioane de dolari australieni (700.000 de dolari americani) şi cu 780 de puncte WTA. Halep va urca pe locul 2 după ce acest turneu.

image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net