Simona Halep a pierdut finala de la Cincinnati

Ultima actualizare:

    Simona Halep, la CincinnatiFOTO: EPA
Simona Halep, la CincinnatiFOTO: EPA

Chiar dacă a fost învinsă în finala de la Cincinnati, Simona Halep a devenit a șaptea jucătoare din istorie care a câștigat 27 de milioane de dolari

Simona Halep nu a reușit să rescrie istoria tenisului feminin aseară. Ea a pierdut finala de la Cincinnati, dar tot a reușit o performanță senzațională, trecând un nou prag în ceea ce privește câștigurile din tenis: 27 de milioane de dolari, sumă cu care a urcat pe locul 7 în clasamentul all-time.

În finala turneului WTA de la Cincinnati, Simona Halep a fost învinsă cu scorul de 2-6, 7-6, 6-2 de olandeza Kiki Bertens, la capătul unui meci care a ținut două ore și 10 minute. Startul partidei a fost dominat de jucătoarea noastră, care a demonstrat de ce e lider mondial. Setul secund, însă, a început surprinzător, cu olandeza la timonă. Condusă cu 4-1, Simona a revenit și a dus actul în tie-break, acolo unde a avut chiar și o minge de meci. Nu a fructificat-o și s-a trezit egalată la seturi. În decisiv, oboseala fizică, dar mai ales psihică – nu e ușor să joci non-stop și să și câștigi timp de două săptămâni – și-a spus cuvântul și Simona nu a mai putut emite pretenții. A fost învinsă la doi și astfel, pentru a treia oară în ultimii patru ani, a plecat acasă doar cu premiul cuvenit finalistei de la Cincinnati. Dacă ar fi câștigat titlul, ar fi devenit prima jucătoare care a realizat ”dubla” Rogers Cup – Cincinnati.

Totuși, chiar dacă învinsă, nu se poate plânge prea rău, pentru că s-a ales cu un cec de 262.364 de dolari. Cum înaintea startului turneului de la Cincinnati, ea adunase în cont 26.741.351 dolari, înseamnă că a trecut pragul psihologic de 27 de milioane. Concret, ea a ajuns la un total de 27.003.715 dolari obținuți doar din premii. Astfel, Simona Halep a devenit a șaptea jucătoare din lume care a trecut de granița celor 27 de milioane de dolari obținute în carieră. Ea e foarte aproape de ocupanta locului șase în clasamentul all-time, poloneza Agnieszka Radwanska. Aceasta are cu doar jumătate de million mai mult decât românca, o distanță mică având în vedere forma Simonei, dar și premiile foarte mari care se acordă acum în circuitul profesionist. Prima ocazie de a se apropia de poloneză este turneul de la New Haven, unde ea va fi principala favorită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net