Simona Halep a ”pierdut” 700.000 $ în două luni

Ultima actualizare:

    Simona Halep a pierdut ultimele patru meciuri disputate în circuitul WTAFoto: Guliver/ GettyImages
Simona Halep a pierdut ultimele patru meciuri disputate în circuitul WTAFoto: Guliver/ GettyImages

Rezultatele slabe din acest început de an, în care a câştigat doar două meciuri din şase disputate, au avut repercusiuni şi asupra contului Simonei Halep. Ea a obţinut de opt ori mai puţini bani decât comparativ cu precedenta perioadă a anului trecut.

Simona Halep a început actualul sezon cu planuri foarte mari, în care îşi propunea, printre altele, să cucerească un titlu de Grand Slam. Colaborarea cu antrenorul Darren cahill părea că va rezolva toate problemele pe care le-a avut jucătoarea noastră în trecut, iar calea spre succes părea a fi deschisă. Din păcate, starea de sănătate nu i-a permis jucătoarei noastre să se pregătească aşa cum a dorit în startul sezonului, iar ce a urmat se ştie.

Pe fondul lipsei de pregătire fizică a apărut un joc puţin mai slab, care a atras după el scăderea încrederii în forţele proprii şi, implicit, apariţia înfrângerilor. Unele inexplicabile, dar şi dureroase, cum a fost cea suferită în turul doi la Doha, marţi, 6-7, 6-4, 6-2, în faţa rusoaicei Elena Vesnina, a 118-a jucătoare a lumii. 

Aceasta a fost a treia înfrângere conscecutivă pentru Simona în meciurile ei de debut la turneele WTA (Australian Open, Dubai şi Doha), iar rezultatele se văd nu doar în clasament, acolo unde va ocupa, de luni, locul 5 în lume. Ea a adunat până acum doar 100.511 euro. Spunem “doar”, pentru că suma e de opt ori mai mică decât cea câştigată în acelaşi interval al anului trecut. În 2015, până la finalul lunii februarie, ea adunase 854.471 de euro, dar şi rezultatele au fost cu totul altele: cucerise titlurile la Shenzhen şi Dubai şi ajunsese în sferturi la Australian Open. Altfel spus, câştigase 14 din cele 15 meciuri disputate în WTA! Acum, în 2016, ea a câştigat doar două meciuri din 6 disputate în turneele din circuitul profesionist (nu am calculat în nici un an participarea din Fed Cup, care nu aduce bani, ci doar glorie). 

Trebuie însă spus că Simona Halep obţine venituri însemnate şi din contractele semnate cu sponsorii săi. Ea strânge, conform unui calcul făcut de analişti anul trecut, în jur de trei milioane de dolari din aceste contracte de sponsorizare, care îi asigură la finalul anului şi bonusuri substanţiale în funcţie de locul ocupat, dar şi de performanţele obţinute. 

Următorul turneu la care va participa Simona Halep este cel de la Indian Wells (SUA), acolo unde va avea de apărat titlul cucerit în 2015 şi care va debuta la începutul lunii martie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net