Simona Halep pierde cu Sabalenka, dar câștigă timp

Ultima actualizare:

    Simona Halep n-a convins în meciul de azi, cu SabalenkaFoto: Guliver / GettyImages
Simona Halep n-a convins în meciul de azi, cu SabalenkaFoto: Guliver / GettyImages

Eliminată în ”sferturi”, la Adelaide, Simona Halep va avea câteva zile în plus pentru a pregăti participarea la Australian Open. Eșecul (4-6, 2-6) suferit astăzi, în meciul cu Arina Sabalenka (locul 12 WTA și cap de serie numărul 6), n-a speriat-o pe fostul lider mondial. Constănțeanca spune că se simte pregătită pentru primul turneu de grand slam din 2020, care începe luni la Melbourne.

Aflată la al doilea meci din acest an, Simona Halep n-a izbutit să-și regăsească ritmul în fața unei jucătoare care s-a dovedit a fi extrem de agresivă. Jucătoarea noastră s-a dovedit neispirată în joc, fiind dominată categoric în setul 2, unul în care a fost condusă cu 5-0... Astfel că Sabalenka s-a calificat ușor în semifinale, fază în care va juca în compania ucrainencei  Daiana Iastremska (24 WTA), care a întrecut-o (6-4, 6-3) pe croata Donna Vekici (20 WTA).Stopată în sferturile de finală, Simona Halep va obține 22.400 de dolari şi 100 de puncte WTA. În plus, ea va reveni pe locul 3 în clasamentul WTA de luni, depășind-o din nou pe  Naomi Osaka, care și-a luat pauză în această săptămână. De altfel, această eliminare de la Adelaide îi asigură și Simonei câteva zile în plus de odihnă înaintea turneului de la Melbourne. "Sunt ok. Mă simt pregătită pentru Australian Open. Ştiu că o să fie dificil. Este începutul anului şi nu am jucat niciodată grozav. Aşa că vreau doar să intru în ritm şi să văd ce mai trebuie să reglez pentru a fi mai bună zi de zi", a declarat Halep, potrivit jurnalistei Reem Abulleil.

Simona Halep o va înfrunta pe Jennifer Brady

Simona și-a aflat ieri și prima adversară de la ediția 2020 a Australian Open. Ea va evolua în compania americancei Jennifer Brady, locul 49 WTA. Cele două jucătoare s-au mai înfruntat o singură dată în circuitul mondial, anul trecut, în turul 2 la Rogers Cup, când românca s-a impus cu 4-6, 7-5, 7-6/5, după două ore şi 26 de minute.Halep a fost repartizată în partea inferioară a tabloului principal de la Melbourne, acolo unde se mai află și Karolina Pliskova (locul 2 WTA),  în timp ce liderul mondial la zi, australianca Ashleigh Barty, şi japoneza Naomi Osaka (3 WTA şi cap de serie numărul 3) se află în partea superioară.În 2019, Simona Halep a fost eliminată (1-6, 6-4, 4-6) în ”optimi” de americanca Serena Williams, iar în 2018 a disputat finala de acolo. 

Posibilele adversare ale Simonei Halep în prima săptămână la AO 2020

Turul 1: Jennifer Brady (SUA / 49 WTA)Turul 2: Misaki Doi (Japonia / 80 WTA) sau o jucătoare venită din calificăriTurul 3:  Danielle Collins (SUA / 27 WTA), Vitatlia Diatchenko (Rusia / 87 WTA), Yulia Putintseva (Kazahstan / 37 WTA) sau Su-Wei Hsieh (Taiwan / 36 WTA)

Adversare tari pentru Sorana Cîrstea și Irina Begu

Tragerea la sorți de ieri n-a fost una foarte favorabilă pentru celelalte două reprezentante ale României pe tabloul principal al Australian Open. Aflată pe locul 74 WTA, Sorana Cîrstea o va înfrunta, în prima manşă, pe Barbora Strycova din Cehia, locul 33 WTA şi cap de serie numărul 32. O adversară și mai bine cotată va avea Irina-Camelia Begu (104 WTA), care o va întâlni în primul tur pe olandeza Kiki Bertens, ocupanta a locului 10 WTA şi cap de serie numărul 9.

Monica Niculescu și Ana Bogdan, în turul 3 al calificărilor 

Două jucătoare din România sunt la un singur meci de tabloul principal al turneului de la Melbourne. Ana Bogdan (locul 96 WTA şi cap de serie numărul 1) a învins-o (6-2, 6-3) pe australianca Belinda Woolcock (295 WTA), beneficiară a unui wild card, iar Monica Niculescu (128 WTA şi cap de serie numărul 20) a trecut (1-6, 6-1, 6-4) de bulgăroaica Viktoria Tomova (144 WTA). Pentru prezența în această fază a calificărilor, fiecare şi-a asigurat câte 50.000 de dolari australieni (34.500 de dolari americani) şi 30 de puncte WTA. În cursa calificărilor se mai află alți trei români, calificați ieri în turul 2. Elena-Gabriela Ruse (181 WTA) a învins-o (6-7/5, 7-5, 6-4) pe americanca Usue Maitane Arconada (131 WTA şi cap de serie numărul 28), Laura Ioana Paar (216 WTA şi cap de serie numărul 5) a întrecut-o (7-6/6, 6-2) pe Irina Bara (160 WTA), iar Marius Copil (151 ATP) l-a depăşit (3-6, 7-6/1, 7-6/8) pe Tung-Lin Wu (Taiwan, locul 230 ATP). În schimb, Patricia Ţig (113 WTA şi cap de serie 7) a fost eliminată (2-6, 3-6) de Leylah Fernandez (Canada, locul 206 WTA).

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net