Simona Halep, mulțumită de zgura franceză. Ultimele detalii înaintea semifinalei de Fed Cup

echipa_romaniei_fed_cup.jpg

Echipa României e gata de semifinala cu Franța
Echipa României e gata de semifinala cu Franța
Foto: Cristina Huțu/ AGO Vision

Simona Halep și coechipierele ei din echipa de Fed Cup a României au susținut ieri conferința de presă obligatorie de dinaintea semifinale cu Franța. Liderul formației noastre a vorbit despre terenul de joc, unul diferit de cel de la Roland Garros.

Faptul că meciul cu Franța se va disputa în sală, la Rouen, conferă suprafeței de joc alte caracteristici decât le-ar avea în mod normal zgura. Pentru că este o suprafață artificială, așezată pe podeaua unde altădată s-au jucat meciuri de hochei sau de handbal, covorul portocaliu așternut de gazdele semifinalei din Fed Cup este pe placul Simonei Halep. ”Cu siguranţă că este un teren diferit de cel de la Roland Garros, din punctul meu de vedere. Nu vreau să compar terenul de la Roland Garros cu acesta. E diferit, dar amândouă sunt la fel de bune. Jucăm în sală și mingea merge altfel. Terenul îmi place mult. Mi se pare că seamănă cu cel de la Madrid. E o zgură un pic mai tare, dar totodată e multă zgură pe teren și simți mingea bine”, a declarat campioana de la Roland Garros, de anul trecut.

Căpitanul nejucător al echipei noastre, Florin Segărceanu, e convins că vacarmul pe care francezii îl vor face la partidele care vor avea loc sâmbătă și duminică va putea fi ușor depășit cu sprijinul suporterilor  români. ”Jucăm într-o sală cochetă. E echilibrată pentru un meci de tenis. Ceea ce e important pentru noi e că o să avem susținere numeroasă. Știm că o să avem foarte mulți spectatori din România și sperăm să echilibrăm entuziasmul suporterilor francezi”, a declarat Segărceanu.

Loading...

Citește și