Simona Halep este numărul 1! ”Este ziua mea specială!”

Ultima actualizare:

    Simona Halep a primit un trofeu simboic la finalul meciului cu Ostapenko, cifra 1 din floriFoto: Twitter
Simona Halep a primit un trofeu simboic la finalul meciului cu Ostapenko, cifra 1 din floriFoto: Twitter

Simona Halep este de sâmbătă, 7 octombrie, noul lider mondial WTA. Jucătoarea noastră a învins-o pe Jelena Ostapenko, în semifinala de la Beijing, luându-și astfel revanșa după înfrângerea din finala openului francez.

Upadate 11.17 ”Sunt foarte emoționată. Cred că este pentru prima oară când plâng pe teren. E uimitor că am putut face asta. Le mulțumesc tuturor, echipei mele, celor de acasă care m-au susținut. Este ziua mea specială. Nu voi uita niciodată această zi ori acest turneu. Întotdeauna am avut parte de susținere în China. Abia aștept ziua de mâine, pentru că turneul nu s-a terminat”, a declarat Simona cu ochii în lacrimi, la finalul meciului, când șefii WTA, Steve Simon și Micky Lawler, i-au înmânat un trofeu simbolic, numărul 1 din trandafiri roșii.

Update 11.10 Simona a învins-o în două seturi pe Jelena Ostapenko. În setul al doilea, Simona a depășit un moment dificil, după ce și-a pierdut serviciul, la scorul de 3-2 pentru ea, și a părut că nu-și poate ține nervii în frâu. Jucătoarea noastră a reușit să-și regăsească singură echilibrul, fără să apeleze la ajutorul lui Andrei Pavel.

Update 10.35 Simona a câștigat primul set, 6-2, după aproape trei sferturi de oră de joc.

Simona Halep a fost ajutată și de Elina Svitolina, care a fost învinsă cu scorul de 6-7, 7-5, 7-6 de Caroline Garcia, din Franța, ucraineanca fiind singura care o mai putea întrece pe româncă în cazul în care ar fi câștigat trofeul la Beijing. Așa, Simona a ajuns din nou la doar o victorie de prima poziție în lume, așa cum a mai fost de câteva ori în acest an. Adversară, ca și la Roland Garros, îi va fi Jelena Ostapenko, meciul urmând să aibă loc sâmbătă. O calificare în finala de la Beijing îi va aduce Simonei punctele necesare pentru a o depăși pe Garbine Muguruza și a deveni cel de-al 25-lea lider mondial din istoria tenisului feminin.

Halep este pentru a patra oară la un meci de locul 1 mondial. Ea a ratat trei ocazii până în prezent, în finala de la Roland Garros, în care a fost învinsă de Ostapenko, în sferturile turneului de la Wimbledon, când a pierdut în faţa Johannei Konta, şi în finala de la Cincinnati, în care a fost întrecută de Garbine Muguruza.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net