Simona Halep joacă luni pentru calificarea în sferturi la Roland Garros 2019

Ultima actualizare:

    Simona Halep serveste cu ochii spre trofeuFOTO: Guliver/ Gettyimages
Simona Halep serveste cu ochii spre trofeuFOTO: Guliver/ Gettyimages

Simona Halep va juca luni, pentru a patra oară consecutiv, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros. Ea va înfrunta în premieră o poloneză de doar 18 ani, Iga Swiatek.

Calificată în optimi după un meci fără istoric în fața ucrainencei Lesia Tsurenko, câștigat cu scorul de 6-2, 6-1, Simona Halep a rămas cam singură pe jumătatea superioară de tablou de la Roland Garros. După ce Naomi Osaka și Serena Williams au fost eliminate în turul 3, românca a rămas singura jucătoare din Top 8 rămasă în cursă pe partea ei. Ultimele adversare cu nume din această parte a tabloului sunt Madison Keys și Ashleigh Barty, dar numai pe una dintre ele ar putea-o întâlni în semifinale. Astfel, specialiștii spun că are cale liberă măcar spre finală, dacă nu cumva chiar spre trofeu.

Totuși, partida de luni, cu poloneza Iga Swiatek, o puștoaică de doar 18 ani care face parte din noul val al tenisului, nu se anunță deloc ușoară. Campioană de junioare la Wimbledon, anul trecut, poloneza e considerată urmașa Agnieszkăi Radwanska în tenisul mondial. Ea știe că nu are nimic de pierdut: ”Să joc împotriva lui Halep e unul dintre visurile mele, nu am nimic de pierdut. Obiectivul meu aici era să ajung în turul 2. Eram fericită că joc pe tabloul principal. Sunt la liceu, în Varșovia, la o şcoală privată, astfel că profesorii mă înţeleg și mai pot rămâne aici. Sunt fericită că am ocazia să văd ce înseamnă să fii în apropierea jucătoarelor de top şi chiar să învăţ de la ele. Şi dacă pierd cu Simona va fi frumos”, a declarat Swiatek înaintea confruntării, iar vorbele ei arată că ea chiar nu are nimic de pierdut în acest meci, iar acest lucru, combinat cu tinerețea ei, o fac cu atât mai periculoasă.

Partida dintre Simona Halep și Swiatek va avea loc luni, după ora 12.00, și va fi transmisă în direct pe Eurosport. Învingătoarea acestui meci va juca în sferturile de finală contra câștigătoarei meciului dintre Bolsova și Anisimova. Cele două au trecut la acest turneu de Sorana Cîrstea (în turul 2), respectiv Irina Begu (în turul al treilea).

image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net