Simona Halep a învins-o pe Sharapova și e în finală la Roma

Ultima actualizare:

    Turneul de la Roma e unul special pentru Simona Halep
Turneul de la Roma e unul special pentru Simona Halep

Simona Halep s-a calificat în a 30-a finală a carierei după ce a învins-o pe Maria Sharapova în semifinale la Roma.

Simona Halep a obținut aseară una dintre cele mai importante victorii din acest an. Ea a învins-o pe Maria Sharapova în semifinalele de la Roma, acolo unde va juca, azi, cea de-a 30-a finală WTA a carierei.

Pentru Simona Halep, meciurile cu Maria Sharapova sunt mereu speciale și memorabile. Nici cel de aseară nu a făcut excepție. Din fericire, Simona a reușit să treacă peste handicapul pierderii primului set și să se impună cu 4-6, 6-1, 6-4, la capătul a două ore şi 24 de minute de joc. Aceasta a fost cea de-a doua victorie din carieră obținută de Simona în fața rusoaicei, care conduce acum cu 7-2 la meciurile directe. Dar, cum vorbim deja de al doilea succes consecutiv, nu se mai poate spune că Halep mai suferă de vreun complex în fața Mariei.

În finala programată azi, de la ora 14.00, Simona Halep o va întâlni pe ucraineanca Elina Svitolina. Va fi, de fapt, o reeditare a finalei de anul trecut, când ex-sovietica s-a impus în trei seturi, 4-6, 7-5, 6-1, profitând de accidentarea la gleznă a româncei. De altfel, ucraineanca e în avantaj în întâlnirile directe, scor 3-2, câştigând şi ultima partidă, cu 6-3, 6-1, în grupele Turneului Campioanelor de anul trecut. Indiferent de rezultatul meciului de azi, Simona va fi lider mondial cel puțin trei săptămâni, adică va fi principala favorită la Roland Garros. Pentru Halep, aceasta e cea de-a 30-a finală WTA din carieră și a doua a anului. Ea a cucerit 16 trofee, ultimul anul acesta, la Shenzhen.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net