Simona Halep intră în carantină la Australian Open. Ce se va întâmpla cu turneul în continuare

Ultima actualizare:

    Simona Halep va fi nevoită să stea in nou în camera de hotel între meciuriFoto: Guliver/ GettyImages
Simona Halep va fi nevoită să stea in nou în camera de hotel între meciuriFoto: Guliver/ GettyImages

Coronavirusul afectează direct desfășurarea Australian Open 2021.Timp de cinci zile, prezența spectatorilor este interzisă, iar toate jucătoarele și toți jucătorii vor intra într-o ”bulă sanitară”.

În Melbourne s-a instaurat un lockdown de cinci zile pentru prevenirea creșterii numărului de cazuri pozitive. Decizia a fost luată de premierul statului Victoria, Dan Andrews. după ce numărul de cazuri de la un hotel al aeroportului din Melbourne a ajuns de la 13 la 19. “Trebuie să stopăm aceste cazuri, mai ales că este vorba de varianta britanică a virusului. Dacă aşteptăm să fie mai multe cazuri pozitive, atunci va fi prea târziu”, a declarat Andrews.

Drept urmare, se va instaura o “bulă sanitară” în jurul jucătorilor de la Australian Open pentru ca turneul să poată continua. “Jocul va continua. O bulă sanitară va fi instaurată pentru jucători. Tot ce am auzit este că ei vor să joace. Doar jucătorii şi echipele lor, precum şi personalul care nu poate munci de acasă, vor fi autorizaţi să fie prezenţi la faţa locului”, a declarat Craig Tiley, şeful Tennis Australia şi director al turneului.

Simona Halep, direct afectată de această măsură de la Australian Open

Evident, printre cele afectate de această ”bulă” se numără și Simona Halep, calificată astăzi în optimile de finală, dar și românii rămași în cursă în concursurile de dublu: Andreea Mitu, Raluca Olaru și Horia Tecău.

Tiley a anunţat că deja a discutat cu un grup de jucători. “Ei înţeleg aceste noi constrângeri. S-au confruntat deja cu ele în carantina la sosire. Ultimele cinci zile au fost o superbă experienţă, iar în următoarele cinci vor reveni la ce ştiu ei. Frontierele statului sunt închise, dar noi ne vom asigura că cei care au pierdut vor putea lua un avion pentru a se întoarce la casele lor”.

Toţi spectatorii care au cumpărat bilete pentru următoarele cinci zile îşi vor primi banii înapoi.

Această carantină de “nivel 4” nu autorizează decât ieşirile pentru patru motive: drumuri de maximă necesitate, muncă esenţială, servicii medicale şi exerciţii două ore pe zi. Masca va fi oligatorie peste tot, întâlnirile publice şi private vor fi interzise, inclusiv cele religioase. Şcolile vor fi închise, la fel ca şi cluburile sportive, înmormântările vor fi limitate la 10 persoane, iar căsătoriile interzise.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net