Simona Halep începe asaltul pe zgură

Ultima actualizare:

    Simona HalepFoto Getty Images
Simona HalepFoto Getty Images

Simona Halep va avea o primă adversară foarte dificilă la Stuttgart.

Simona Halep va debuta azi în primul său turneu de zgură. Ea va avea o adversară foarte dificilă, pe slovaca de pe locul 18 mondial, Magdalena Rybarikova.

Ajunsă în Germania de luni, Simona Halep a avut trei antrenametne la dispoziţie pentru a se acomoda cu zgura din sala de la Stuttgart. Fiind un turneu indoor, competiţia are o caracteristică specială faţă de celelalte disputate pe zgură: suprafaţa e mult mai rapidă decât la turneele în aer liber. Motivul îl reprezintă umezeala din sală, care face ca suprafaţa de joc să nu fie niciodată uscată sută la sută. În aceste condiţii, liderul clasamentului mondial are o sarcină dificilă în meciul cre va fi transmis miercuri în direct pe DigiSport 2, după ora 15.00. Slovaca Magdalena Rybarikova, numărul 18 mondial, are 1,80 m şi un serviciu foarte puternic, aceasta fiind de fapt şi arma cu care a învins-o în primul tur, cu scorul de 6-2, 6-2, pe rusoaica Daria Kasatkina, numărul 14 WTA. Până acum, Simona şi viitoarea ei adversară s-au mai întâlnit de cinci ori, de trei impunându-se jucătoarea noastră.

În afară de antrenamente, Simona a mai avut şi o ieşire în public la Stuttgart: luni seară a participat la petrecerea jucătoarelor, o întâlnire în cerc restrâns de la care liderul mondial nu putea lipsi. Anul trecut, Simona a ajuns aici până în semifinale, fiind eliminată de nemţoaica Laura Siegemund. De altfel, cele două ar putea fi adversare şi în această ediţie, dar în sferturile de finală.

La Stuttgart a mai fost prezentă, dar pe tabloul de dublu, şi Mihaela Buzărnescu. Aceasta a făcut pereche cu franţuzoaica Alize Cornet, cele două fiind învinse în primul tur.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net