Simona Halep a fost în pericol să intre la izolare când a ajuns la Wimbledon!

Ultima actualizare:

    Simona Halep e deținătoarea titlului la WimbledonFoto: EPA-EFE
Simona Halep e deținătoarea titlului la WimbledonFoto: EPA-EFE

Nerefăcută după accidentarea din luna mai, de la Roma (ruptură musculară la picior), Simona Halep (29 de ani) nu participă la turneul de la Wimbledon. Deținătoarea trofeului risca să fie trimisă la izolare chiar dacă nu ar fi avut probleme medicale. Și aceasta fiindcă e suspectată că a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19.

Potrivit dailymail.co.uk, Simona Halep a fost contactată de autorităţile sanitare britanice, luni, 28 iunie, care au informat-o că în avionul cu care a călătorit la Londra a fost înregsitrat un caz de infectare cu noul coronavirus. Dacă ar fi rămas pe tabloul principal, ea ar fi putut ajunge în situația de a se retrage şi de a intra în izolare. Și aceasta în contextul în care numărul cazurilor de persoane infectate din Marea Britanie a trecut de 20.000 în zilele trecute.

Aflat la Wimbledon, Darren Cahill a fost obligat să intre în izolare!

Aflat în izolare deja, antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, a scris, marţi, 29 iunie, pe Twitter: "În autoizolare de luni, după ce NHS Track & Trace a depistat în zborul nostru din 21 iunie către Marea Britanie cazuri de contact cu o persoană care a fost testată pozitiv cu COVID-19, câteva zile mai târziu. Patru teste negative în ultimele opt zile şi vaccinat cu schema completă înseamnă zero. Total dezamăgit", a scris antrenorul. Potrivit Sportsmail, Halep, care este şi ea vaccinată cu schema completă, a călătorit în acelaşi avion cu Cahill, dar ea a apucat să revină în România înainte de a fi contactată de autoritățile sanitare britanice. Dacă ar fi fost încă pe tabloul principal, constănțeanca ar fi avut, totuşi, o şansă să nu fie obligată să se retragă din turneu, deoarece nu există o regulă strictă pentru o astfel de eventualitate. O purtătoare de cuvânt a turneului de la Wimbledon a spus că "într-o astfel de situaţie, este efectuată o evaluare individuală a riscurilor, împreună cu Agenţia Engleză de Sănătate Publică (Public Health England)".

Frederik Nielsen şi Johanna Konta au fost excluși din turneu!

Cu toate acestea, tenismenul danez Frederik Nielsen şi jucătoarea britanică Johanna Konta au fost nevoiţi să se retragă de pe tabloul de dublu masculin, respectiv de simplu feminin după ce au intrat în contact cu persoane infectate. Însă, în aceste două cazuri, a fost vorba despre persoane apropiate, mai exact despre antrenorii lor.Aflată pe locul 3 mondial şi deţinătoare a trofeului, Simona Halep (29 de ani) şi-a anunţat, vineri, 23 iunie, retragerea de la turneul de grand slam de la Wimbledon. Sportiva a afirmat, într-o postare pe Instagram, că nu este complet refăcută în urma accidentării la picior, pe care a suferit-o la Roma, în 12 mai.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net